Team Breinrijk! Kaatsheuvel in actie tijdens de landelijke finale op 20 november in de Universiteit van Amsterdam.
Team Breinrijk! Kaatsheuvel in actie tijdens de landelijke finale op 20 november in de Universiteit van Amsterdam. (Foto: )

Breinrijk! Kaatsheuvel wint de SlimmerIQuiz

  Ingezonden

Voor de tweede keer heeft Breinrijk! - de bovenschoolse plusklas van Leerrijk! In Kaatsheuvel - deelgenomen aan de SlimmerIQuiz. Een scholenquiz voor leerlingen van groep 7 en 8, waarbij je slim, creatief en snel moet zijn.

KAATSHEUVEL - Het is de bedoeling dat er in de klas een klassenronde gespeeld wordt. Uit deze strijd komen de teamleden (maximaal 3) naar voren. Op 6 november mochten de teams van Breinrijk! naar het Theresia Lyceum in Tilburg voor de scholenstrijd. Hier behaalde Breinrijk! Waalwijk een mooie tweede plaats en Breinrijk! Kaatsheuvel de eerste plaats. Wat betekende dat zij op 20 november naar de landelijke finale in de Universiteit van Amsterdam mochten.
In een strijd tegen 20 andere teams werd de finale in vier ronden gespeeld. Al deze ronden moesten op tijd gespeeld worden. Na een prettige pauze en een masterclass van een echte professor, was het moment eindelijk daar. De leerlingen van Breinrijk! Kaatsheuvel waren ontzettend gespannen, maar wisten ook dat de kans bestond met lege handen naar huis te gaan. Maar toen de eerste plaats omgeroepen werd, kon het geluk niet op. Team Breinrijk! Kaatsheuvel ging er met de eerste prijs vandoor. Voor elke leerling een I-pad! En natuurlijk de eer om zich het gehele jaar 'slimste kinderen van Nederland' te noemen. Wat een puike prestatie! Gefeliciteerd Brett Beerens, Malika van Son en Zoë Robben! Jullie hebben het echt super goed gedaan!

Meer berichten