Woensdag 20 november kwamen drie vertegenwoordigers van het organiserende bedrijvenplatform naar het Dr. Mollercollege om de prijzen uit te reiken.
Woensdag 20 november kwamen drie vertegenwoordigers van het organiserende bedrijvenplatform naar het Dr. Mollercollege om de prijzen uit te reiken.

Leerlingen Dr. Mollercollege winnen regionale techniekprijs

  Ingezonden

Op 9 oktober is het Dr. Mollercollege tijdens de eerste flexweek met alle tweedeklassers naar het Techniek Event geweest. Het evenement vond plaats in de Koepelhal in Tilburg. Maar liefst tweeduizend leerlingen waren daar aanwezig om deel te nemen aan een wedstrijd.

WAALWIJK - De leerlingen kregen verschillende technische opdrachten voorgeschoteld, waarbij werd gekeken hoe snel deze werden uitgevoerd. Uiteindelijk zijn twee teams van het Dr. Mollercollege op de eerste en tweede plaats geëindigd. Woensdag 20 november kwamen drie vertegenwoordigers van het organiserende bedrijvenplatform naar het Dr. Mollercollege om de prijzen uit te reiken. Alle winnaars kregen de hartelijke felicitaties en een kaartje voor de Efteling. Bijzonder verheugd waren de drie directeuren van de techniekbedrijven met het feit dat de winnende leerlingen allemaal dames zijn, wat in de technische sector nog altijd niet zo gebruikelijk is.
Het Dr. Mollercollege heeft al toegezegd volgend schooljaar opnieuw mee te doen. Het evenaren van deze prestatie zal moeilijk zijn, maar het doel om de leerlingen kennis te laten maken met de technische opleidingen en het beroepenveld is het belangrijkste. Op deze manier kunnen de leerlingen een beter doordachte profielkeuze maken in klas 3 en uiteindelijk ook beter onderbouwd een keuze maken voor een vervolgopleiding.

Meer berichten