Persbericht van Waterschap Brabantse Delta.
Persbericht van Waterschap Brabantse Delta. (Foto: )

Voorlopige uitslag verkiezingen waterschap Brabantse Delta

  Politiek

Op woensdag 20 maart hebben 313.032 inwoners van de 21 gemeenten in Midden- en West-Brabant hun stem uitgebracht voor 23 leden van het algemeen bestuur van het waterschap. Het voorlopige opkomstpercentage is 46,3%. Vier jaar geleden bij de vorige verkiezingen was het opkomstpercentage 37,8%. 

REGIO - Dijkgraaf Kees Jan de Vet: "De opkomst is dit jaar historisch hoog. Natuurlijk ben ik daar ontzettend blij mee. De inwoners van Midden- en West-Brabant zijn zeer betrokken bij het waterschap. Ik wil overigens graag mijn complimenten overbrengen aan de gemeenten. Zij hebben een flinke klus geklaard met de organisatie van de verkiezingen van de Provinciale Staten en het waterschap".

Voorlopige uitslag

Partij Voorlopig aantal stemmen
VVD 55.246
CDA 39.215
Ons Water 48.774 
West-Brabant Waterbreed 37.885
Water Natuurlijk 28.731 
Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) 27.762 
50PLUS 26.152 
AWP niet politiek wel deskundig 8.226
ChristenUnie 5.769 
Partij voor de Dieren 27.423 

Definitieve uitslag

De definitieve uitslag met de zetelverdeling wordt op maandag 25 maart om 10.00 uur vastgesteld tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau op het kantoor van waterschap Brabantse Delta in Breda. Vervolgens wordt de uitslag bekend gemaakt. Het nieuwe algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta wordt op donderdag 28 maart geïnstalleerd en beëdigd. Het nieuwe bestuur is daarmee dan voor de komende vier jaar gekozen.

Zetels in algemeen bestuur

Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta bestaat in totaal uit 30 personen. 23 zetels worden verdeeld aan de hand van de verkiezingen die 20 maart jl. waren. De overige zeven zetels zijn zogenoemde geborgde zetels. Deze verdeling is bij wet bepaald. De geborgde zetels zijn voor de categorie ongebouwd (LTO), categorie bedrijven (KvK) en de categorie natuurterreinen (VBNE). Het algemeen bestuur staat onder leiding van dijkgraaf Kees Jan de Vet.

Meer berichten