Bijgevoegde foto is de uitreiking van de groen-blauwe handdruk aan het bedrijf Peka Kroef in februari 2019 door de regiocommissie in district Raam. Peka Kroef ontving de prijs voor haar verdiensten op het gebied van circulair ondernemen.
Bijgevoegde foto is de uitreiking van de groen-blauwe handdruk aan het bedrijf Peka Kroef in februari 2019 door de regiocommissie in district Raam. Peka Kroef ontving de prijs voor haar verdiensten op het gebied van circulair ondernemen.

VVD zoekt mooie initiatieven voor groen-blauwe handdrukken van 500 euro

  Politiek

De Groen-blauwe handdruk, bestaande uit een bedrag van 500 euro, is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor bijzondere projecten of initiatieven met een maatschappelijk raakvlak met water. Denk daarbij aan klimaat, duurzaamheid, natuur of beleving. In totaal acht prijzen wordt vanuit de vier regionale commissies, toegekend aan inwoners, (agrarische) bedrijven of werkgroepen/verenigingen. De VVD roept u op om een mooi initiatief "boven water te krijgen" en ons aan te dragen.

REGIO - Jaarlijks worden er door het waterschap mooie maatschappelijke initiatieven beloond uit de voordrachten die de leden van de regiocommissie kunnen doen. Als VVD betrekken wij u hierbij en roepen u op om ons een bijzonder initiatief, bij u in de straat, dorp, stad of vereniging aan te rijken met een korte motivering. Wij zullen dit initiatief inbrengen in de regiocommissie en het voorstel toelichten. De acht winnaars ontvangen de groen-blauwe handdruk van 500 euro. Meedoen? Stuur uw initiatief gemotiveerd aan info@vvd-aaenmaas.nl, of kijk op www.vvd-aaenmaas.nl.

Regionale commissies

De vier regionale commissies zijn voor veel mensen onbekend. Voor het streekeigen waterbeheer worden regelmatig onderwerpen besproken in de regio's Raam (Cuijk), Beneden Aa (Loosbroek), Boven Aa (Deurne) en Hertogswetering (Lith). Commissieleden zijn oog en oor voor wat er leeft in de streek en geven signalen door aan het bestuur. Zij zijn ook aanspreekpunt voor inwoners, bedrijven, agrariërs en andere belanghebbenden en gaan in een vroeg stadium met het bestuur in gesprek over het beleid, beheer- en onderhoudsplannen en werkzaamheden in onze streek. Namens de VVD zitten in de regiocommissies:

Boven Aa: Peter van der Tol (Liessel), Cor van der Burgt (Helmond) en Jan van Burgsteden (Veghel);

Beneden Aa: Ytje van de Hulsbeek (Berlicum), Joël Scherrenberg (Nistelrode) en Victor Smits (Uden);

Raam: Maartje Roelofs (Cuijk), Sjaak van Zinderen (Boxmeer) en William de Kleijn (Herpen);

Hertogswetering: Johan van Miltenburg ('s-Hertogenbosch), Nalan Taskin (Nieuwkuijk) en Jorin Aardoom (Vlijmen).

Meer berichten