Logo demaasroute.nl


RKC Waalwijk trapt het seizoen in de Jupiler League af in eigen huis tegen FC Emmen.
RKC Waalwijk trapt het seizoen in de Jupiler League af in eigen huis tegen FC Emmen.

RKC Waalwijk trapt seizoen af

  Sport

Aanstaande vrijdag wordt het nieuwe seizoen 2017/2018 in de Jupiler League afgetrapt. RKC Waalwijk begint met een pikant thuisduel tegen FC Emmen. Vorig seizoen bereikten de Waalwijkers na een goed seizoen de play-offs, waarin FC Emmen in de eerste ronde te sterk bleek. Peter van den Berg en zijn ploeg krijgen dus direct de kans op sportieve revanche in de eerste speelronde.

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft een pittige voorbereiding achter de rug. De ploeg oefende onder meer tegen Eredivisionisten PSV Eindhoven, Excelsior en NAC Breda en bond daarnaast onder andere de strijd aan met de Belgische ploegen Lierse SK en RUSG Brussels.
Dit alles gebeurde met een deels vernieuwde selectie. Na afloop van het vorige seizoen vertrokken er diverse spelers en hiervoor zijn nieuwe RKC'ers aangetrokken. Doelman Jordy Deckers kwam over van FC Oss en strijdt met Etienne Vaessen om een plaats onder de lat. De achterhoede telt drie nieuwe gezichten, waarvan er één al eerder actief was bij RKC. Linksback Paul Quasten kwam over van Almere City en centrale verdediger Jan Lammers, inmiddels ook benoemd tot aanvoerder, maakte de overstap van De Graafschap naar RKC. De laatste versterking van de achterhoede is overgekomen van Excelsior. Henrico Drost was eerder al drie seizoenen actief in het geelblauw en moet voor de nodige ervaring in de verdediging gaan zorgen. Tenslotte werd aanvaller Roland Bergkamp overgenomen van Sparta Rotterdam. De boomlange aanvaller zal voor de Waalwijkse doelpuntenproductie moeten gaan zorgen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox