Team de Cloe is volop in voorbereiding op de Alpe d'HuZes. Om geld in te zamelen wordt er op zaterdag 13 januari een sponsorloop gehouden.
Team de Cloe is volop in voorbereiding op de Alpe d'HuZes. Om geld in te zamelen wordt er op zaterdag 13 januari een sponsorloop gehouden. (Foto: Marcel Donks)

Veertien kilometer wandelen of hardlopen voor Alpe d'HuZes

  Sport

Team de Cloe uit Waspik is op allerlei gebied in voorbereiding op deelname aan de Alpe d'HuZes op 7 juni 2018. Het team van broers, schoonzussen en een zwager zich maximaal inzetten voor de strijd tegen kanker. Naast de sportieve prestatie in juni, wordt er met allerlei acties geld ingezameld. Een actie waaraan iedereen uit Waspik en omgeving mee kan doen, is de sponsorloop op zaterdag 13 januari.

WASPIK - Vanuit eigen ervaringen met de ziekte kanker, besloot Gerard de Cloe afgelopen jaar mee te doen als individueel aan de Alpe d'HuZes, gesteund door zin familie. Diezelfde familie besloot na afloop van de actie een soortgelijke prestatie te willen leveren voor het goede doel. Team de Cloe werd opgericht bestaande uit Gerard en een aantal broers, schoonzussen en een zwager.

Het team is al geruime tijd in voorbereiding op het leveren van een pittige prestatie in juni. Op individueel niveau, maar ook met de groep wordt getraind. Parallel daaraan is de familie bezig met het inzamelen van geld voor KWF. "Het gaat tenslotte allemaal om het goede doel", vertelt Willy de Cloe. "We stonden onlangs op de Kerstmarkt in de Theresiakerk in Waspik en dat leverde naast geld ook veel veel warme reacties op. Ook heeft een bedrijf zich spontaan aangemeld om ons te sponsoren. Zelf zullen we tijdens carnaval actief zijn in de garderobe om zo per jas ook extra geld op te halen. Ons doel als team is 10.500 euro bijeen te brengen: ook daarin leggen we de lat hoog."

Een bron van inkomsten moet ook de sponsorloop worden die Team de Cloe op zaterdag 13 januari in Waspik organiseert. Een route van 14 kilometer mag wandelend of hardlopend worden afgelegd met start en finish Carmelietenstraat 41. "Het getal 14 loopt als een rode draad door onze activiteiten. De legendarische Hollandse berg in Frankrijk, de Alpe d'Huez, is namelijk vanaf de voet van de berg naar top 14 kilometer lang en telt 21 haarspeldbochten. Naast de sponsortocht van 14 kilometer hebben we op 14 april een sponsor fietstoertocht. Hier kan gekozen worden voor een racefietstoertocht van 8 x 14 km en een familietoertocht van 3 x 14 km. We hopen met deze acties veel mensen te bereiken en er een sportieve twist aan te geven. Natuurlijk kan iedereen ons sponsoren."

Er kan 13 januari tussen 12.30 uur en 13.00 uur gestart worden. Het inschrijfgeld van 7,50 euro per deelnemer komt geheel ten goede aan het goede doel. Aanmelden kan via ad6.teamdecloe@ziggo.nl als wandelaar of hardloper.

Meer berichten