Hoewel Maarten van der Weijden al heel wat uitdagingen wist te doorstaan, staat hem nu wel een hele grote klus te wachten. Eind augustus gaat hij de Efstedentocht zwemmen.
Hoewel Maarten van der Weijden al heel wat uitdagingen wist te doorstaan, staat hem nu wel een hele grote klus te wachten. Eind augustus gaat hij de Efstedentocht zwemmen. (Foto: Marcel Donks)

Maarten zwemt de Elfstedentocht

  Sport

Sinds een aantal jaren is olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Weijden inwoner van Waspik. Vanuit het dorp is hij nog steeds erg actief met zwemmen, vaak gekoppeld aan sponsoracties voor de Maarten van der Weijden Foundation en KWF Kankerbestrijding. Zijn volgende uitdaging is weer opvallend: hij gaat de Elfstedentocht zwemmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF.

WASPIK - Maarten van der Weijden (36) heeft zelf te maken gehad met kanker. Hij had zelf vijftien jaar geleden acute lymfatische leukemie, wist ervan te genezen en kreeg het zelfs voor elkaar om daarna als lange afstand zwemmer op de Olympische Spelen in 2008 een gouden plak te behalen. "Een prestatie van wereldformaat", vertelt Marjoleine Veldhuisen, beheerder van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder. "Daar is het niet bij gebleven. Hij behaalde nationale titels en na zijn actieve carrière zwom Maarten verschillende lange-afstand tochten zoals het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland heen en terug. Eind augustus maakte hij bekend de Elfstedentocht te gaan zwemmen. Daar zijn wij als Waspik natuurlijk trots op en dat willen we dan ook graag ondersteunen"

Den Bolder en Stichting Vrienden van Specifiek hebben de handen ineen geslagen en grootse plannen gemaakt om de actie te ondersteunen. Die plannen worden op 24 januari bekend gemaakt. "Maarten gaat de ruim 200 kilometer zwemmen tussen 18 en 20 augustus. In de aanloop daar naartoe willen we Waspik en omgeving warm krijgen om de tocht te sponsoren. We kunnen dit niet alleen, dus willen we het breed neer zetten: deelnemen aan Team Waspik, meedenken en doen in de organisatie, organiseren en meehelpen aan acties, netwerken gebruiken. Het belangrijkste is enthousiasme."

Op woensdag 24 januari wordt er om 19.30 uur een informatieavond gehouden in Den Bolder in Waspik. Den Bolder en Stichting Vrienden van Specifiek zullen daar hun plannen presenteren. Maarten van der Weijden is zelf ook aanwezig om toelichting te geven. "Iedereen is welkom: jong en oud, dik en dun, sportief of op een andere manier geïnteresseerd: kom luisteren. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar."

Marjoleine nodigt namens Den Bolder iedereen uit om naar de informatieavond te komen. Daar wordt uitleg gegeven over de manier van sponsoren. Naast het doneren van geld kan er mee gezwommen worden, van 500 meter tot de gele afstand. Meer info op www.maartenvanderweijdenfoundation.nl.

Meer berichten