Bij WSC is de knop om. De tijden dat goede spelers werden gehaald en bij WSC leuk konden verdienen is voorbij. WSC leidt op en hoopt daar op niet al te lange termijn profijt van te krijgen. Foto: Wout Pluijmert
Bij WSC is de knop om. De tijden dat goede spelers werden gehaald en bij WSC leuk konden verdienen is voorbij. WSC leidt op en hoopt daar op niet al te lange termijn profijt van te krijgen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

WSC zet in op eigen opleiding

  Sport

Voetbalclubs maken zich op voor het resterende deel van de competitie. Met Norbert Rebsch, trainer van de grootste club van de regio, WSC, blikken wij vooruit.

WAALWIJK - De competitie is bepaald nog niet halverwege. WSC heeft nog zestien wedstrijden te gaan. Dat wordt ongetwijfeld een vol programma. Er zit nauwelijks meer rek in. Maar hoe dan ook, op 27 mei moet de laatste wedstrijd gespeeld zijn en dat lukt de KNVB altijd. Norbert Rebsch en WSC hebben voor duidelijkheid gezorgd. De voormalig speler van het eerste elftal voelt zich na vijf maanden weer helemaal thuis op sportpark Eikendonk. Beide partijen vonden elkaar dan ook in een overeenkomst, die doorloopt tot medio 2020. "Ik kijk niet op van een dergelijke afspraak. Ik ben gewend voor langere perioden aan clubs verbonden te zijn. Dat heeft het verleden bewezen." WSC staat bij de onderste vijf clubs en wil daar natuurlijk weg. Rebsch weet dat er wat dat betreft werk aan de winkel is. "Ik ben blij dat deze groep al langer bij elkaar is. Zij hebben het vorig jaar lastig gehad, maar zijn toch net in de tweede klasse gebleven. De ploeg moet nu weer de weg omhoog gaan vinden." Bij WSC is de lat niet slechts hoog gelegd. "Wij willen met deze selectie weer eens een zorgeloos seizoen draaien." De verschillen zijn in de oostelijke tweede klasse extreem klein. Als WSC de inhaalwedstrijd wint, staat het meteen vijfde in de tweede klasse. Zo dicht liggen de ploegen bij elkaar. Rebsch heeft zich voordat hij zijn contract met twee jaar verlengde, verdiept in de situatie in de breedte bij WSC. "Dat ziet er goed uit. De groepen vanaf veertien jaar zijn van goed niveau. Het uitgangspunt is om met die jongens verder te bouwen en spelers te halen als wij op een bepaalde positie niet kunnen voorzien."

WSC won de laatste wedstrijd in 2017 met 5-2 van Heeswijk. Norbert Rebsch liet in die wedstrijd al een aantal jeugdspelers succesvol debuteren. "Dat zijn voor de eerste signalen waar WSC op termijn naartoe wil. In overleg gaan wij vanaf nu meer jeugd met ons mee laten trainen. Dan kunnen zij aan dat hogere weerstandniveau gaan wennen.

Meer berichten