RKC heeft Hans de Koning aangesteld als opvolger van de ontslagen trainer Peter van  den Berg. De geboren Rotterdammer staat voor de zware opgave de Geelblauwen alsnog naar de play-offs te loodsen.
RKC heeft Hans de Koning aangesteld als opvolger van de ontslagen trainer Peter van den Berg. De geboren Rotterdammer staat voor de zware opgave de Geelblauwen alsnog naar de play-offs te loodsen.

RKC Waalwijk kiest voor De Koning

  Sport

Hans de Koning is tot het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer van de Geelblauwen. De 57-jarige oefenmeester gaat samen met Regillio Vrede, Erwin van Breugel, Hans Segers en Donny de Groot de technische staf van RKC Waalwijk vormen. Op maandag 8 januari stond De Koning direct voor de spelersgroep, om 10.30 uur leidde hij de ochtendtraining.

WAALWIJK - Algemeen Directeur Frank van Mosselveld licht namens RKC Waalwijk de keuze voor Hans de Koning toe: ''Met Hans stellen we een zeer ervaren coach aan, die in het verleden heeft bewezen in korte tijd een elftal te kunnen laten presteren met attractief voetbal. Meest recente voorbeeld is de promotie met Go Ahead Eagles vanuit een nagenoeg uitzichtloze positie."

Van Mosselveld vervolgt: "Ook wij als RKC Waalwijk hebben nog steeds de doelstelling om de play-offs te halen dit seizoen en denken met deze trainer daar de juiste man voor binnen te hebben gehaald. Hans de Koning speelt met zijn teams het type voetbal dat het publiek aanspreekt en weet dat ook te koppelen aan resultaat. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we in de tweede seizoenshelft met deze selectie nog een flink aantal plaatsen kunnen stijgen.''

De geboren Rotterdam was in het verleden doelman van AZ'67 en niet te vergeten FC Twente. In zijn loopbaan als trainer/coach was hij eerder werkzaam voor Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV, Helmond Sport, FC Volendam en Go Ahead Eagles.

Meer berichten