Zowel de spelers van RKC als de kinderen genoten met volle teugen van deze sportieve ontmoeting.
Zowel de spelers van RKC als de kinderen genoten met volle teugen van deze sportieve ontmoeting.

Kwetsbare kinderen krijgen voetbalclinic van spelers RKC

  Sport

Het Vergeten Kind organiseerde op woensdag 31 januari voetbalclinics voor kwetsbare kinderen in de stadions van 4 Eredivisie en 16 Jupiler League clubs, waaronder RKC Waalwijk. De kinderen leerden deze dag voetbalskills van profs en selectiespelers van RKC Waalwijk en beleefden een onvergetelijke dag met hun idolen. De voetbalclinic is een onderdeel van de Week van Het Vergeten Kind (29 januari t/m 4 februari).

WAALWIJK - De kinderen werden met de bus opgehaald en hadden een spetterende, sportieve middag. Nadat zij ontvangen werden met een drankje en iets lekkers was het tijd voor het echte werk. De kinderen kregen een voetbalshirt en een paar door Nike gesponsorde voetbalschoenen. Zo konden ze als een echte speler mee het veld op met de selectiespelers. Na de clinic werden de kinderen rondgeleid door het stadion en de dag werd afgesloten met een hapje en een drankje. En als klap op de vuurpijl kreeg elk kind ook nog twee tickets voor de eerstvolgende thuiswedstrijd!
Kevin (10): "Ik ben vandaag beter aan het worden!" Deelnemende Clubs Jupiler League en Eredivisie R.K.C. Waalwijk was niet de enige voetbalclub waar een voetbalclinic georganiseerd werd. Ook de volgende clubs deden mee: N.E.C., M.V.V., Helmond Sport, Go Ahead Eagles, Fortuna Sittard, FC Emmen, FC Eindhoven, FC Dordrecht, De Graafschap, Almere City FC, FC Den Bosch, FC Oss, FC Volendam, SC Telstar en SC Cambuur. Uit de Eredivisie deden mee: AFC Ajax, FC Groningen, Heracles en ADO Den Haag. In totaal volgden circa 400 kinderen uit opvanglocaties door heel Nederland een voetbalclinic.
Het campagnethema 2018 van de Week van Het Vergeten Kind is het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Om deze kinderen te steunen, roept de stichting via www.hetvergetenkind.nl heel Nederland op om deze kinderen te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten. Na de actieperiode deelt Het Vergeten Kind ze, sjaal voor sjaal, uit aan kwetsbare kinderen in Nederland.

Meer berichten