Wandelen op carnavalszondag is door de haren heen uitgegroeid tot een traditie.
Wandelen op carnavalszondag is door de haren heen uitgegroeid tot een traditie.

Ook dit jaar kun je weer wandelen met carnaval

  Sport

Ook in de wintermaanden verzorgt Wandelsportvereniging Waalwijk een maandelijkse wandeltocht. In principe is dat in het eerste weekend van de maand. Op een keer viel dat samen met het carnavalsweekend. Een ongelukkige samenloop was het de gedachte van de organisatie. Achteraf gezien was nog niet zo'n slechte keuze om de tocht door te laten gaan.

WAALWIJK - Wandelen op carnavalszondag is door de haren heen uitgegroeid tot een traditie. Zowel voor mensen die geen carnaval willen vieren als voor diegenen die zich wel in het feestgedruis gaan storten, wordt op zondag 11 februari een frisse wandeling aangeboden. Traditiegetrouw is de erwtensoep dan gratis.
De routes die gelopen kunnen worden hebben een afstand van 5, 10, 15, 20, 25 en 30 kilometer. Deze zijn per tocht verschillend en voeren hoofdzakelijke door natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen. Deze keer leiden de routes de wandelaars richting het Drunense deel van dit gebied. De routes zijn bepijld en iedere deelnemer krijgt ook een routebeschrijving mee. Op de route bevinden zicht rustposten. Daar zijn soep, broodjes, koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar. Tevens is er een toilet. Inschrijven op het startbureau, inschrijfgeld bedraagt 3 euro. Starttijden: 30 en 25 kilometer van 09.00 tot 10.30 uur, 20 en 15 kilometer van 09.00 tot 11.30 uur, 5 en 10 kilometer van 09.00 tot 13.30 uur. Startbureau: Buurthuis Zanddonk aan het Willaertpark 2A in Waalwijk. Voor verdere info: www.wsvwaalwijk82.nl.

Meer berichten