In het eindsignaal brengt Niels Versteijnen Tachos naast DFS Arnhem. Het 24-24 gelijkspel voelt als een overwinning, maar het is niet genoeg. Alleen en wonder kan Tachos nog in de play-offs brengen. Foto: Wout Pluijmert
In het eindsignaal brengt Niels Versteijnen Tachos naast DFS Arnhem. Het 24-24 gelijkspel voelt als een overwinning, maar het is niet genoeg. Alleen en wonder kan Tachos nog in de play-offs brengen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Genieten van Tachos in De Slagen

  Sport

Met nog twee seconden op de klok, en een 23-24 achterstand voor Tachos, hielden de achthonderd toeschouwers hun adem in. Kon het dan toch nog? Doelman Arjan Versteijnen zocht zijn tweelingbroer Niels en het was raak. Sporthal De Slagen ontplofte.

WAALWIJK - Niels Versteijnen liep als een hinde en plukte de bal als een duurbetaalde prof in het American Football uit de lucht. De sluitpost van het Arnhemse DFS spreidde nog zijn armen en benen, maar er was geen houden aan. Versteijnen joeg de gelijkmaker binnen. Wat een ontlading in sporthal De Slagen, met achthonderd toeschouwers bijna vol. Er was al gezongen voor de tweeling, die zaterdag hun achttiende verjaardag vierde. "Dit moet ik nog wel even vieren, maar ik maak het niet te laat. Ik moet morgen werken", vertelde Niels Versteijnen tien minuten na afloop. Hij realiseerde zich toen al dat er voor Red-Rag Tachos in de resterende vier wedstrijden een klein wonder moet gebeuren om nog play-offs te halen. Het verschil met nummer twee Hellas blijft drie punten.

Alles of niets
"Nu overheerst nog de vreugde van die late gelijkmaker, maar als wij straks in de kleedkamer gaan rekenen weten wij dat het vrijwel voorbij is. En wij begonnen redelijk goed met twee treffers van mij, maar wij konden maar niet aanhaken." Bij rust was het 10-14 voor de Arnhemmers. In de laatste fase haalde Tachos nog een keer alles uit de kast. Het publiek ging erachter staan en van 20-24 knabbelde de ploeg steeds weer wat af. En met die allerlaatste alles-of-nietspoging van doelman Versteijnen gebeurde het dan toch. Het oogcontact tussen de tweeling was er even, dat was genoeg, 24-24. Niels Versteijnen ging in gedachten terug naar een wedstrijd drie weken geleden met Jong Oranje. Toen werd zijn bijzondere achterwaartse treffer genomineerd tot 'Tor des Monats' in Duitstand.

Ongelooflijk
Tachos-coach Paul Coenders had later in de businessclub van de Waalwijkse handbalclub alles alweer op een rijtje. "Het is ongelooflijk waar wij staan. Gedeeld vierde, dat had niemand voorafgaand aan dit seizoen gedacht. Natuurlijk hoopten wij de twee punten vandaag hier in De Slagen te houden, maar dit DFS Arnhem is een serieus goede tegenstander. Ik kan met dit resultaat leven. Nu verder bouwen met dit mooie team. Uiteraard wordt er naar onze talenten gekeken, maar vooralsnog spelen zij voor Tachos." Handbal leeft in Waalwijk. Er komen bij Tachos steeds weer talenten door. Niemand weet hoelang de Versteijnen-tweeling nog in De Slagen te bewonderen is. De grote clubs als E&O en BEVO laten zich regelmatig in Waalwijk zien.

Meer berichten