Vince Klijsen uit Kaatsheuvel is zaterdag in Sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg Nederlands kampioen geworden. Foto: De Judofotograaf
Vince Klijsen uit Kaatsheuvel is zaterdag in Sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg Nederlands kampioen geworden. Foto: De Judofotograaf

Kaatsheuvelse judoka Vince Klijsen Nederlands Kampioen

  Sport

In Sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg werd zaterdag 10 maart het Nederlands Kampioenschap judo -18 jaar gehouden. Vince Klijsen uit Kaatsheuvel, die sinds zijn jonge kinderjaren bij Sportcentrum Jan de Rooy in Goirle traint, had zich samen met zes judoka's van Sportcentrum Jan de Rooy geplaatst voor dit kampioenschap.

REGIO - De pas 16-jarige Vince Klijsen kwam dit jaar uit in de klasse tot 90 kilogram. Vorig jaar kwam hij nog uit in de klasse tot 81 kilogram. Vince kreeg zijn medaille niet cadeau. Alle kanshebbers op een podiumplek stonden aan één kant van de loting, een zware loting dus.

In de eerste wedstrijd moest hij het opnemen tegen Patrick Pannekoek. Één van de broers die hij ook tegen was gekomen tijdens de voorronde voor het NK. Meteen liet Vince zien dat hij scherp was en schreef deze wedstrijd op zijn naam met een ippon (vol punt).

In de tweede partij, de kwartfinale, mocht Vince het opnemen tegen Rogier de Vos uit Noord-Holland. Na even aftasten en zoeken naar openingen, maakte Vince korte metten door een schitterende heupworp te maken. Hij won deze wedstrijd wederom met ippon.

Axel Heeren stond op de lijst voor de halve finale. Axel en Vince hebben elkaar al meerdere keren getroffen dit jaar. Helaas wist Vince dit telkens niet te winnen. Voor de kenners was dit de eigenlijke finale. Nog even leek het niet helemaal goed te gaan er werd namelijk een dubieuze score toegekend aan Axel. Dit wakkerde iets aan bij Vince en de ontlading, ook bij de support, was dan ook groot toen Vince Klijsen zijn favoriete worp maakte en Axel met een ippon aan de kant schoof.

In de laatste wedstrijd, de finale, moest Vince het opnemen tegen Michael Pannenkoek. Eerder deze dag had hij al tegen de andere tweelingbroer moeten strijden. Het was enorm belangrijk dat Vince zijn concentratie niet liet verzwakken. Volledig opgeladen startte Vince aan deze strijd en maakte al kort na de start een Wazari (half punt). Vince liet er geen gras over groeien en zag een kans om het op de grond af te maken met een armklem. Na het aftikken van Michael was het zeker, Vince Klijsen is kampioen van Nederland.
Zo heeft Vince Klijsen, ondanks een zware loting, de dag af kunnen sluiten met een welverdiende gouden medaille op dit Nederlands Kampioenschap judo. De redactie van De Maasroute feliciteert Vince van harte met deze geweldige prestatie!

Meer berichten
Shopbox