Uno Animo heeft onder trainer Stefan Brok de halve finales bereikt van de districtsbeker. Foto: Wout Pluijmert
Uno Animo heeft onder trainer Stefan Brok de halve finales bereikt van de districtsbeker. Foto: Wout Pluijmert (Foto: WJ Monsieurs)

Bekersprookje Uno Animo duurt voort

  Sport

Op donderdagavond 5 april speelde Uno Animo thuis de kwartfinale van de districtsbeker tegen competitiegenoot Madese Boys. Gezien de stand op de ranglijst, Madese Boys bezet de derde positie en Uno Animo de twaalfde, werden de kansen van Madese Boys hoger ingeschat dan die van Uno Animo. Dat een bekerwedstrijd toch altijd weer iets aparts is, blijkt maar weer waar te zijn.

LOON OP ZAND - In de 12e minuut kwam Uno Animo op voorsprong door een prachtige volley van Sil de Veer: 1-0. Vooral de snelle buitenspelers waren een plaag voor de verdediging van Uno Animo. Mede dankzij goed keeperswerk van doelman Rens Mols kon Uno Animo met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Dat Madese Boys er de tweede helft vol voor zou gaan, was te voorspellen. Maar Madese Boys benutte de kansen niet en de verdediging van Uno Animo hield stand. Rick van Loon bracht de stand in de 86e minuut op 2-0 middels een penalty. Daarmee werd de weerstand van Madese Boys gebroken en was het voor Uno Animo een kwestie van de wedstrijd uitspelen zonder tegendoelpunten. Ook in de tweede helft was de rol van keeper Rens Mols heel belangrijk, met zijn prima reddingen hield hij zijn team op de been. Zo werd Uno Animo voor het eerst in haar 91-jarig bestaan, halve finalist in de districtsbeker. De tegenstander is al bekend, dat wordt Marvilde uit Veldhoven. De wedstrijd wordt wederom thuis gespeeld, op Sportpark De Klokkenberg in Loon op Zand.

Aan het bereiken van de halve finale hangt meteen ook een ticket voor deelname aan de "grote" Toto KNVB-beker vast volgend seizoen. Hierbij wordt de tegenstander door loting bepaald, nadere informatie volgt later. Uno Animo staat ook nog voor de opgave om dit seizoen in de tweede Klasse te blijven, met nog acht wedstrijden te gaan in de competitie. In de strijd tegen degradatie werden belangrijke punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen MOC '17. Er werd met 2-0 gewonnen, doelpuntenmakers waren wederom Sil de Veer en Rick van Loon. Op zondag 15 april speelt Uno Animo uit tegen Rijen.

Meer berichten