Links Fenna Snijders, rechts Minou van Heijst
Links Fenna Snijders, rechts Minou van Heijst

KGV turnweekend in de Wetering Loon op Zand

  Sport

Turn- en gymnastiekvereniging KGV uit Kaatsheuvel had een druk weekeind voor de boeg. Al maanden van te voren had de club voorbereidingen getroffen om zowel op zaterdag als op zondag turnwedstrijden te houden. Waar ze geen rekening mee konden houden was het fantastische voorjaarsweer wat voor een binnensport natuurlijk niet echt voordelig is. Toch waren er vanaf vrijdagavond 40 ouders en vrijwilligers bereid om mee te helpen met het opbouwen van de zaal en gedurende de wedstrijden de organisatie te assisteren. KGV moest dit jaar uitwijken naar de Wetering in Loon op Zand vanwege de bouw van een nieuwe sporthal met turnaanbouw voor KGV in Kaatsheuvel. Deze sporthal wordt naar verwachting het volgend seizoen in gebruik genomen.

KAATSHEUVEL - Op zaterdag werd er een officiële regiofinale gehouden. Samen met de KNGU organiseerde KGV deze wedstrijd waarvoor turnsters uit Zeeland en het westelijk deel van Noord-Brabant zich dit seizoen hebben geplaatst. Bij deze wedstrijd is het mogelijk om door te gaan naar de districtsfinale, het ultieme einddoel van deze turnsters in Zuid Nederland. Het grootste deel van de KGV-selectieturnsters heeft zich geplaatst voor de regiofinale die het komend weekend in Prinsenbeek zal zijn. Guusje-Sofie Sliedrecht en Einara Voogd mochten KGV in de Wetering vertegenwoordigen op niveau Pupil 1 D3. En dat deden ze erg goed. Guus-Sofie werd 10e met 49.975 punten en Einara werd 19e met 48.150 punten. Einara werd zelfs tweede op de vloeroefening. De grote bezoekersaantallen en ook het bezoek van wethouder Kees Grootswagers, die nog even tijd had vrijgemaakt om de prijzen uit te reiken aan de winnaars, bezorgden de organisatoren een tevreden gevoel.

Op zondag werd de traditionele Onderlinge Wedstrijd, ofwel clubkampioenschappen, van KGV gehouden. Alle kinderen uit de vereniging mochten hieraan meedoen om vooral aan hun ouders en familie te laten zien wat ze het afgelopen jaar allemaal geleerd hebben. In de ochtend waren de allerkleinsten tot de tieners uit de recreantengroepen aan de beurt. Voor de meesten is dit de enige wedstrijd van het seizoen. De zenuwen liepen dus soms hoog op. Desondanks werd er enorm hun best gedaan en vooral erg veel plezier beleefd aan de mooie turnsport. ‘s Middags was het de beurt aan de selectieteams van KGV om hun talenten ten toon te spreiden. Regelmatig klonken er 'oohs' en 'aahs' vanaf de tribune en werd er hard geapplaudisseerd. Aan het einde van de middag werd er door alle teams een demo gehouden van ca. 30 minuten. Ingestudeerde dansjes en trucjes werden op bijpassende muziek groepsgewijs getoond. Het publiek genoot er flink van. En ook onze nieuwe Burgemeester Hanne van Aart en wederom Kees Grootswagers kwamen een kijkje nemen. Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgedeeld aan de deelnemers die op de eerste drie plekken belandden. Elke deelnemer ontving een medaille en een diploma, dus iedereen viel in de prijzen. Hierna werden de nieuwe clubkampioenen bekendgemaakt. Bij de recreanten werd dat Fenna Snijders en bij de selectieturnsters Minou van Heijst. Beiden namen dolgelukkig de grote wisselbeker in ontvangst. Voorzitter Wilbert Beerens gaf bij de prijsuitreiking nog aan dat zonder de grote hoeveelheid vrijwilligers en sponsoring van lokale bedrijven een weekend als deze niet mogelijk was. Hij bedankte daarom iedereen die een steentje heeft bijgedragen.

Meer berichten