Berkdijk moet zondag op eigen veld tegen Hedel van ver komen. De ploeg liep in de heenwedstrijd in Hedel tegen een 4-0 nederlaag op. Foto: Wout Pluijmert
Berkdijk moet zondag op eigen veld tegen Hedel van ver komen. De ploeg liep in de heenwedstrijd in Hedel tegen een 4-0 nederlaag op. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Foto Wout Pluijmert)

Waspik is nog lang niet veilig

  Sport

Voor DESK viel het doek al na de kwartfinale van de nacompetitie. De ploeg van trainer Harry Biemans die nu echt klaar is, verloor thuis met 3-5 van het Zeeuwse Philipine. Ook SSC'55 is klaar. Waspik gaat pas beginnen en SV Capelle en Berkdijk zijn nog actief.

BERKDIJK - Voor Berkdijk liep het openingsoptreden in de nacompetitie op een enorme teleurstelling uit. Uit bij Hedel werd de ploeg alle kanten op gespeeld en met de 4-0 verliespartij mocht Berkdijk niet eens klagen. Nu zijn er wel gekkere dingen gebeurd in het voetbal, maar dit gat lijkt niet te overbruggen. Trainer Erik van Esch zal op eigen veld vooral ook de explosieve snelheid van Hedel-vleugelaanvaller Bas van der Star vrezen. Hij acteerde nog niet zo lang geleden op hoofdklasseniveau en deed zondag wat hij wilde. Maar Berkdijk legt zich vooraf natuurlijk niet neer bij een uitschakeling. Waspik stroomt als derdeklasser een week later in. Zondag krijgt de ploeg in eigen huis te maken met SV Reeshof. De verliezer is of blijft vierdeklasser. Bij winst gaat Waspik een week later verder tegen de winnaar van ODIO tegen SAB. Best nog een lange weg te gaan voor Waspik, dat al zo'n moeilijk seizoen doormaakte.

DESK is klaar. De promotiedroom naar de tweede klasse spatte uiteen tegen het Zeeuws-Vlaamse Philipine, dat misschien nog wel meer bekend staat als het favoriete mosselrestaurantdorp van Nederland. De drie doelpunten van Jordi Smout waren nog niet genoeg voor het bereiken van de volgende ronde, want het doel van DESK werd liefst vier keer doorboord. De nacompetitie is voorbij, maar bij DESK konden ze met het totaalbeeld van dit seizoen wel leven. In de competitie goed teruggekomen en nacompetitie gespeeld. Volgend seizoen pakken de geel-blauwen het weer op.

SV Capelle is na de 2-0 winst - twee doelpunten Jurgen van Selst - op Streefkerk door naar de tweede ronde van de nacompetitie. Hier wacht dan een oude bekende, Meerkerk. Zij eindigden afgelopen seizoen als dertiende in 2F en versloegen zaterdag na 1-1 en verlenging SSC'55 via strafschoppen. Zaterdag wordt om 14.30 uur afgetrapt in Meerkerk.

Meer berichten