NEO25 Jongens onder de 9 jaar-team 2 is er supertrots op onder bezielende leiding van Lars de Bruijn (rechtsachter in het zwart) kampioen te zijn geworden. Maandag werd Lars door jongens en ouders in het zonnetje gezet.
NEO25 Jongens onder de 9 jaar-team 2 is er supertrots op onder bezielende leiding van Lars de Bruijn (rechtsachter in het zwart) kampioen te zijn geworden. Maandag werd Lars door jongens en ouders in het zonnetje gezet. (Foto: )

Lars leerde jeugd méér dan voetballen

  Sport

Lars de Bruijn uit Sprang-Capelle voetbalt vanaf zijn vijfde bij NEO'25. Dit jaar begon hij aan de opleiding Sport en Bewegen aan het ROC in Tilburg. Als stageopdracht verzorgde hij trainingen bij zijn club. De jongens en hun ouders zijn zo enthousiast, dat ze Lars maandag in het zonnetje hebben gezet.

SPRANG-CAPELLE – Twee avonden in de week trainde Lars (die op 21 juni 17 jaar wordt) voor zijn stage NEO'25 Jongens onder de 9 jaar, team 2. Dat deed hij met zoveel positiviteit, professionaliteit en passie, dat het team niet alleen kampioen werd, maar de jongens groeiden er ook enorm van. Ouders en jongens van JO9-2 NEO'25 waarderen de inzet en het enthousiasme van Lars en de één-op-één aandacht voor ieder kind enorm. Sonja Brouwers, moeder van Jasper: "Lars heeft op een kindvriendelijke manier de voetbaltechnieken aangeleerd. Hij heeft een prachtige basis gelegd bij deze kinderen: voetballen als team." Jasper (9): "We zijn kampioen geworden. Lars heeft mij als verdediger veel geleerd over techniek en hij heeft mij ook laten keepen." Koen (9): "Ik ben keeper en Lars heeft mij geleerd heel ver uit te schieten. We hebben van Lars allemaal een boekje gekregen met wat je goed doet en waar je nog aan kunt werken." Lars: "Dit was voor het eerst dat ik voetbaltraining gaf. Ik had er veel plezier in om de kinderen de basistechnieken van voetbal te leren en er een team van te maken in plaats van een stel individuele spelertjes. De jongens hebben zulke grote stappen in hun ontwikkeling gemaakt, dat is echt mooi om te zien." Sonja: "Je hebt ook veel aan respect gedaan." Lars: "Ja, natuurlijk. Ik houd heel erg van wederzijds respect. De pupillen hoeven geen u tegen mij te zeggen, maar ik verwacht wel dat ze normaal tegen mij praten en dat doe ik ook tegen hun. Als er tegen mij wordt geschreeuwd geef ik geen antwoord. Ik heb driemaal een gesprek met alle ouders gehad, ook over respect. Ik houd niet van schreeuwende ouders langs de lijn, fanatisme kan je ook anders uiten. Het resultaat is een veel betere sfeer en een goede onderlinge band tussen de ouders."
Maandag 4 juni bedankte Lars zijn team door aan ieder kind een zelfgemaakt boekje te overhandigen waarin hij de individuele kwaliteiten en de verbeterpunten had geschreven. En hij bedankt de jongens voor het leuke seizoen. De jongens hebben Lars een cadeaukaart van Intersport gegeven en hem persoonlijk bedankt. De jongens kregen van de ouders een medaille. Als afsluiting van dit voetbalseizoen werd een wedstrijd kinderen tegen de ouders gespeeld, die natuurlijk door de jongens werd gewonnen. En Lars had nog een verassing in petto voor de jongens: een heerlijk ijsje. Ouders en pupillen zeggen: "Lars je bent een topper, alle goeds toegewenst!"

Meer berichten