Het centrum van Waspik was speciaal voor ATAK BEACH omgetoverd tot een prachtig strand.
Het centrum van Waspik was speciaal voor ATAK BEACH omgetoverd tot een prachtig strand. (Foto: )

Drie dagen lang beachvolleybal op het Waspikse strand

  Sport

Op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juni vond de derde editie van ATAK BEACH plaats op het Dorpsplein in Waspik. Ruim 600 deelnemers, jong én oud, genoten drie dagen lang van de tropische sferen op het Waspikse strand.

WASPIK - Met 350 kuub zand en een mooie aankleding zag het Dorpsplein er weer geweldig uit. Volop zon, aangename temperaturen, veel deelnemers, een spectaculaire demonstratiewedstrijd van de Beachtoppers Bouter / Varenhorst, een goed verzorgde gezellige beachparty en een beachclinic zorgden voor een zeer geslaagd evenement.

Zaterdag was de dag van het competitieve beachvolleybal. Met 34 deelnemende teams zat het speelschema vol. De gehele dag werd door jong en oud met veel fanatisme gestreden om de prijzen. Dit zorgde voor attractief beachvolleybal voor het in groten getale aanwezige publiek. Op zaterdagavond stond een demonstratiewedstrijd van topduo Bouter/Varenhorst op het programma. Onder grote belangstelling speelden de Beachtoppers tegen de finalisten van het herentoernooi. De presentatie werd verzorgd door Marcel Leijten, een ervaren beachvolleybaltrainer en bekende bij Atak. Gesteund door het fanatieke publiek gingen de finalisten van het toernooi de strijd aan, wat zorgde voor vele spectaculaire acties en mooie punten aan beide zijden. Het duo Bouter / Varenhorst maakte zijn topstatus geheel waar en ging er met de overwinning vandoor. De avond werd afgesloten met een beachparty. De aanwezigen genoten van heerlijke drankjes en de muziek van DJ Pim.

De zondag stond geheel in het teken van recreatief volleybal. Families, vriendengroepen, carnavalsverenigingen, bedrijven en sportclubs namen deel. Met maar liefst 30 teams, in totaal 150 deelnemers, was dit een recordaantal voor het evenement. Het fanatisme zorgde voor vele mooie en hilarische acties op het Waspikse strand. Veel toeschouwers kwamen even een kijkje nemen en genoten van de gezellige sfeer. Het evenement werd op maandag afgesloten met een beachclinic voor de Waalwijkse basisscholen. Zo'n 350 kinderen genoten ook op deze dag van het mooie weer en een ijsje.

Een speciaal dankwoord gaat uit naar alle sponsoren, naar de Gemeente Waalwijk, Rabobank de Langstraat en naar alle vrijwilligers. Door hun inzet en betrokkenheid heeft het evenement in deze vorm plaats kunnen vinden. Door het mooie weer, de unieke aanwezigheid van Bouter/Varenhorst, hun lofbetuigingen voor de organisatie, de goede opkomst van deelnemers en het publiek gedurende het gehele weekend en de gezellige beachparty, kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde editie van ATAK BEACH! Op naar volgend jaar!

Meer berichten