Inge Verhoeven, Marij Sweep, Miranda van Rijswijk en Mariëlle Sprangers behaalden samen een 24e plaats.
Inge Verhoeven, Marij Sweep, Miranda van Rijswijk en Mariëlle Sprangers behaalden samen een 24e plaats.

Druk weekeinde voor TLV de Langstraat

  Sport

Zondag 10 juni vond alweer de derde triathlon teamwedstrijd plaats in Weert. Zowel het dames en het herenteam uit de 2e divisie gingen hier van start.

REGIO - Dit keer was het voor beide teams een individuele sprintafstand, dus 750 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Inge Verhoeven, Marij Sweep, Miranda van Rijswijk en Mariëlle Sprangers stonden hier aan de start voor het damesteam. Al een paar uur voor aanvang van de wedstrijd was het damesteam in Weert. De zwemplas was 5 kilometer verwijderd van het finishterrein dus op tijd alles klaarleggen was belangrijk. Eerst in het 2e parc fermé, waar de wissel van fietsen naar lopen plaats vond, de rij opgezocht waar de fiets opgehangen moest worden en de loopschoenen klaargezet. Daarna op de fiets met de zwemspullen naar de plas vertrokken. In ´het blauwe meertje´ moest één grote ronde van 750 meter worden gezwommen. Om 10.00 uur viel het startschot en vanaf het strand rende ruim 100 dames het water in. Inge kwam het eerste van het team uit het water, gevolgd door Marij, Mariëlle en Miranda. Na een snelle wissel moest er 18 kilometer gefietst worden richting het finishterrein. Er mocht niet gestayerd worden dit keer. Een aanfiets stuk gevolgd door twee volle rondes langs het publiek. Daarna weer een snelle wissel naar het lopen, fiets ophangen, loopschoenen aan om nog 5 kilometer te gaan hardlopen. Ook weer twee rondjes waarbij de dames door de supporters flink werden aangemoedigd. De eindtijden van het TLV de Langstraat damesteam: 1.21.33 voor Inge, 1.23.46 voor Mariëlle, 1.26.26 voor Marij en 1.28.08 voor Miranda waarmee ze een als team een 24e plaats hebben behaald. De volgende wedstrijd voor de dames is de kwart triathlon in Nuenen op 1 juli waar Inge, Kim, Marij en Mariëlle van start zullen gaan.

Herenteam

Het 2e divisie herenteam - bestaande uit Reinier, Thomas, Milo en Yuri - hebben een 5e plaats behaald. Zaterdag 9 juni hebben de heren uit de 3e en 4e divisie hun sprint wedstrijd in Weert gedaan. Het 3e divisieteam - waar Eswin, Mark, Ruud en Willem-Jan van start gingen - zijn 12e geworden. Het 4e divisieteam met Henrik, Arno, Peter en Ton werd 13e.

Meer berichten