WZV heeft het afgelopen weekeinde prima gepresteerd tijdens de Regionale Minioren Finale in Roosendaal.
WZV heeft het afgelopen weekeinde prima gepresteerd tijdens de Regionale Minioren Finale in Roosendaal.

Vonken spatten eraf bij WZV in de Regionale Minioren Finale

  Sport

De laatste paar jaren is de Waalwijkse Zwemvereniging (WZV) succesvol gebleken tijdens de Regionale Minioren Finale die ieder jaar in juni wordt gehouden. Ook dit jaar in zwembad De Stok in Roosendaal waar het beide dagen bloedheet was, maar gelukkig niet in het water.

WAALWIJK - Het meest tot de verbeelding sprak de overwinning van WZV tijdens de 4 x 50 meter wisselslag estafette gemengd. Dat gebeurde in een clubrecordtijd, die ruim 10 seconden sneller was dan het oude record, dat door dezelfde zwemmers 3 maanden tevoren werd gevestigd. Goud dus voor Kenza van Kapel (rugslag), Jort Hoppenbrouwers (schoolslag), Viviënne Bosch(vlinderslag) en Chris Geers (vrije slag).
Viviënne Bosch ging verder naar huis met een zilveren en bronzen medaille. Zilver veroverde ze op de 100 meter vlinderslag en brons op de 100 meter rugslag. Ook hier gingen beide clubrecords aan flarden.
De 4e medaille (een bronzen) was voor Maikel Blijlevens, door hem bemachtigd tijdens de 50 meter vlinderslag.
Kenza van Kapel verbeterde het ruim 20 jaar oude clubrecord op de 400 meter vrije slag, maar opmerkelijk genoeg zwom ze tijdens dezelfde race ook een nieuw clubrecord op de halve afstand (200 meter).
Britt van der Ham boekte de meeste progressie: ze deed dat tijdens de 50 meter vlinderslag.
Jona Dörr zwom drie keer een overtuigende PR (100 meter vrije slag, 100 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag).
Jens Hoppenbrouwers en Chris Geers deden dat beide één keer. Jens tijdens de 100 meter vlinderslag en Chris tijdens de 200 meter wisselslag.

Meer berichten