Cedric Vos, Jesse en Julian Buckmann en Jordy van Kuik hebben een nieuw clubrecord gevestigd op de 4 keer 400 meter estafette.
Cedric Vos, Jesse en Julian Buckmann en Jordy van Kuik hebben een nieuw clubrecord gevestigd op de 4 keer 400 meter estafette.

Oudste clubrecord Atletiek Club Waalwijk uit de boeken

  Sport


Afgelopen zondag hebben de senioren mannen - Cedric Vos, Jesse en Julian Buckmann en Jordy van Kuik - een nieuw clubrecord gevestigd op de 4 keer 400 meter estafette. De competitiewedstrijd werd gehouden in Barendrecht.

WAALWIJK - Vorig jaar waren de heren van ACW'66 Waalwijk op twee seconden verwijderd van het oude record die sinds 1968 - twee jaar na de oprichting van de club - in de boeken staat. Dit onderdeel behoort tot de zwaarste onderdelen van de sport. Je kunt het vergelijken met de 1500 meter van het schaatsen. Na 200 meter sprint gaan de benen volledig verzuren, maar dan heb je nog 200 meter te gaan. De tijd van 3.44,4 minuten is scherp en om dit te kunnen verbeteren heb je vier snelle lopers nodig. Het record is verbeterd naar 3.42,67 minuten. Om dit te behalen werd er een kratje bier beloofd. Daarnaast werden de benen ingesmeerd met tijger balsem. Op deze wedstrijd is naast de estafette het clubrecord op het kogelslingeren verbeterd door Hester Kleuskens bij de dames en door Julian Buckmann bij de heren.

Meer berichten