Eugène van der Heijden kan breeduit gebarend vertellen. Bij zijn terugkeer bij Waspik wil hij daar spelers beter maken. Foto: Wout Pluijmert
Eugène van der Heijden kan breeduit gebarend vertellen. Bij zijn terugkeer bij Waspik wil hij daar spelers beter maken. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Na tien jaar weer terug bij vv Waspik

  Sport

In aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen komen in De Maasroute een aantal trainers en spelers aan het woord. Waalwijker Eugène van der Heijden - hij keert na tien jaar als trainer terug bij Waspik - is als eerste aan de beurt.

WAALWIJK - Het is een van die heerlijke zomeravonden waar wij langzamerhand aan gewend raken als ik Eugène van der Heijden aan de grote tafel in zijn sfeervolle achtertuin tref. Wij kijken onder meer terug op die wonderlijke laatste weken van het afgelopen seizoen. Over zijn ontslag bij HHC'09 wil hij niet te veel meer kwijt. "Het vertrouwen was er bij een deel van de spelersgroep niet meer. Je doet gemakkelijker een trainer weg dan tien spelers." Waspik nam begin april ook al zo'n ondankbaar besluit door Marco van Dijnsen als trainer te elimineren. De ontknoping was wonderlijk. HHC'09 bleef vierdeklasser en Waspik werd na een degradatie door de KNVB gered. De ploeg van aanstaand trainer Van der Heijden werd als 'lucky loser' alsnog toegevoegd aan de derde klasse.
Van der Heijden heeft bij Waspik al de nodige hand- en spandiensten verricht. "Ik heb interim-trainer Jan Fitters waar mogelijk geholpen. Tegenstanders geanalyseerd en het met hem over tactische dingetjes gehad. Verder ben ik op de achtergrond gebleven. Ik wilde niemand voor de voeten lopen." Van der Heijden wil dat bij de start van het seizoen alles op orde is. "Daarom ben ik deze week al bij Waspik geweest om alles door te nemen. Als straks de eerste training begint, moet het de spelers en mij aan niets ontbreken. Natuurlijk moet alles wel binnen de mogelijkheden van de club passen."
Waspik is een warme dorpsclub waar de saamhorigheid doorgaans groot is. Van der Heijden weet nog dat Rob IJpelaar bij hem destijds in het eerste elftal debuteerde. "Hij heeft onlangs een mooi afscheid gekregen. Uit die tijd ken ik ook Luuk Molenschot nog. Hij gaat wel door, maar heeft deze week een onderzoek aan een knie gehad. Ik hoop dat de schade meevalt."

Meer berichten