Larry van Ommen zoekt met zijn gezin verkoeling achter zijn woning in Kaatsheuvel. Ook met deze mooie dagen komt het abonnement op de Efteling van pas. Foto: Wout Pluijmert
Larry van Ommen zoekt met zijn gezin verkoeling achter zijn woning in Kaatsheuvel. Ook met deze mooie dagen komt het abonnement op de Efteling van pas. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Larry van Ommen stopt bij RWB

  Sport

Larry van Ommen dacht begin juni nog een seizoen bij RWB te voetballen. Een telefoontje uit Dongen veranderde het perspectief voor de toekomst definitief. Hij begint daar deze week als assistent-trainer van de gelouterde Ruud Kaiser.

KAATSHEUVEL - Van Ommen is in het bezit van het trainersdiploma UEFA B en wilde daar wel wat mee gaan doen. "Dat ik op 34-jarige leeftijd mijn voetballoopbaan zou beëindigen was bepaald niet de planning. Ik ging ervan uit dat ik komend seizoen nog bij RWB in de derde klasse als speler actief zou zijn. Toen Dongen op 1 juni belde voor deze functie, heb ik wel even goed nagedacht en thuis overlegd." Larry van Ommen is een druk baasje. Hij heeft een heerlijk gezin met drie jonge kinderen. Hij is al elf jaar in Den Bosch combinatiefunctionaris en gymdocent bij een van de vele sportaccommodaties. Daarnaast organiseert hij in Den Bosch vijf grote sportevenementen voor jeugd. Zijn bedrijfje in lasergamematerialen 'Lasergym' is in opkomst. "Het slaat aan bij jongeren." Van Ommen traint bij RWB het team van zijn 5-jarige zoon Ish en gaat nu dus drie avonden en op zondag aan de slag in de derde divisie bij Dongen. "Ik verwacht van Ruud Kaiser veel te leren. Hij heeft ook in het buitenland op niveau getraind. Ik ben zijn assistent en zal in die rol moeten groeien. Natuurlijk wil ik op termijn op eigen benen komen te staan. Als de kinderen wat groter zijn overweeg ik de volgende stap te zetten en aan het diploma UEFA A te gaan werken. Dan mag ik op alle amateurniveaus werken."

Kampioen
Van Ommen pakt er een notitieblokje bij als ik hem vraag naar zijn verleden als voetballer. Het begon op 6-jarige leeftijd in de D3 bij RWB. Hij was een talent, want RKC pikte hem op. Daar speelde hij in de landelijke C- en B-jeugd. "Ik moest weg omdat ik in de groei achterbleef. Dat was toen nog." Terug naar Waalwijk-West naar RWB. Hij speelde kort bij de A-junioren en werd op zijn achttiende al kampioen met het eerste elftal. Hij maakte de stap naar WSC dat twee klassen hoger in de eerste klasse acteerde. Van Ommen combineerde dat met zaalvoetbal op het hoogste niveau in Eindhoven bij VDL. "Ook daar werd ik in het eerste jaar meteen kampioen in de eerste divisie en maakte de stap naar de eredivisie." Op het veld kwam Dongen voor het eerst op zijn pad. "Daar beleefde ik mijn beste tijd als voetballer. Het eerste seizoen was geweldig. Wij wonnen alles, werden kampioen, gingen naar de hoofdklasse en wonnen de landelijke beker. De overstap na vier seizoenen Dongen naar Nivo Sparta, samen met trainer Ronald Schuermans, bleek een mindere keuze. "Voor het eerst en gelukkig ook de enige keer dat ik met een ploeg degradeerde."

Keuze
Van Ommen keerde terug naar WSC en werd opnieuw meteen kampioen. Nu sluit hij dus drie jaar af bij RWB. "Nee, ik heb niet het gevoel dat ik in al die jaren verkeerde keuzes heb gemaakt. Ik heb overal met plezier gevoetbald en ben, op Nivo Sparta na, overal in mijn eerste jaar meteen kampioen geworden. Dat heeft natuurlijk wel wat." Gezien zijn achtergrond als docent heeft er altijd een trainer in Larry van Ommen gezeten. "Voor een groep staan doe ik elke dag. Dat is voor mij niet vreemd. In mijn periode dat ik bij Dongen speelde trainde ik daar al de B-junioren. Komend seizoen staat hij op de maandag na elke dag op het voetbalveld. Doelstelling blijft wel ooit bij RWB hoofdtrainer te worden.

Meer berichten