SSC'55, hier in actie tegen RKC, wil met de nieuwe trainer Pierre van Berkel een stabiele derdeklasser worden en blijven. Er wordt uitgekeken naar de plaatselijke derby's. Foto: Wout Pluijmert
SSC'55, hier in actie tegen RKC, wil met de nieuwe trainer Pierre van Berkel een stabiele derdeklasser worden en blijven. Er wordt uitgekeken naar de plaatselijke derby's. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Eindelijk naar het zaterdagvoetbal; Pierre van Berkel kiest voor SSC'55

  Sport

Bij SSC'55 staat straks, na vier seizoenen Arjen Dekkers, een nieuwe trainer voor de groep. Pierre van Berkel uit Helvoirt wil door op de weg van zijn voorganger en met SSC'55 een stabiele derdeklasser blijven.

Door Wout Pluijmert

SPRANG-CAPELLE - Pierre van Berkel geniet nu nog van een welverdiende vakantie aan de Spaanse Costa Brava en heeft zijn voor hem nieuwe groep op maandag 13 augustus voor het eerst bij elkaar. Tijd voldoende voor zes weken voorbereiding, waarna eerst de voorronde om de beker wordt afgerond. SSC'55 krijgt te maken met RWB, de club waar Van Berkel al eens trainer was. In deze poule verder de Raamsdonksveerse fusieclub RFC en VCB uit Biezenmortel.

Ouderen binnen de club mijmeren nog over de zestiger jaren waarin SSC'55 bij de top van het zaterdagvoetbal hoorde. Later was er een opleving in de jaren tachtig en in het begin van deze eeuw. Dekkers was met SSC'55 steeds een goede middenmoter en bereikte in het afgelopen seizoen de nacompetitie. SSC'55 struikelde na het nemen van strafschoppen over Meerkerk.

De 51-jarige Van Berkel is een exponent van het zondagvoetbal.

Voorzichtig
"Sinds ik destijds met RWB deelnam aan de Waalwijk Cup ben ik gecharmeerd geraakt van het zaterdagvoetbal. De drie Sprangse clubs die aan het toernooi deelnemen hebben toch wat extra's. Later heb ik de Sprangse derby's tussen SSC'55, SV Capelle en NEO'25 bezocht. Ik vond dat steeds een bijzondere ervaring. Mooi om te zien hoe het voetbal in dat dorp leeft. Ik ben er overigens van overtuigd dat het zaterdagvoetbal de toekomst heeft. Hier in het Zuiden zetten clubs voorzichtig de stap naar de zaterdag maar zodra er meer gaan volgen komt er een explosie. Met name de lagere elftallen willen niet meer op zondag voetballen. Je krijgt die jongeren echt niet om half negen uit hun bed om te gaan voetballen. Als een grote club als RKDVC een zaterdag zou opstarten is het bruggetje gelegd. Dan gaat de jeugd naar het zaterdagvoetbal.Min zoons voetballen op zondag bij SVSSS en Zwaluw VFC in Vught. Nu ik bij een zaterdagclub aan de gang ben kan ik ook bij hen gaan kijken."

Pierre van Berkel begon als jeugdtrainer bij Essche Boys en Zwaluw VFC. Bij FC Drunen werd hij voor het eerst hoofdtrainer. Hij zou er vier seizoen met plezier werken. "Toen keek ik al met een schuin oog naar de regionale zaterdagclubs, maar steeds paste het net niet. Als ik vrij kwam was er geen club beschikbaar en andersom." Van Berkel trainde vervolgens twee seizoenen RWB, maakte voor drie seizoenen de overstap naar Hilvaria om vervolgens de overstap naar Wodan te maken, dat failliet dreigde te gaan. "Daar ontstond een onzekere situatie waardoor ik al snel ben vertrokken. Overigens promoveerde ik met Wodan nog wel naar de derde klasse."

Vervolgens werd het twee jaar SSS in Udenhout. "Nu was er de mogelijkheid om de stap naar SSC'55 te zetten en die kans heb ik met beide handen aangegrepen." Van Berkel legt de lat bij SSC'55 meteen wat hoger. "Ik wil bij de eerste vijf eindigen en liefst nacompetitie gaan spelen. Voor mijzelf wil ik er stevig druk opleggen. Heel belangrijk is een goede start." SSC'55 stond vorig seizoen na de eerste periode onderaan en won de laatst periode. "Wij ontmoeten in de voorbereiding goede tegenstanders. Mijn spelers kunnen dus vol aan de bak." SSC'55 gaat overigens in januari op trainingskamp naar de Spaanse Costa Blanca.

Meer berichten