Logo demaasroute.nl


Alexander van den Hout geslaagd voor zwarte band jiu-jitsu

  Sport

KAATSHEUVEL - Alexander van den Hout van Eerste Judoclub Kaatsheuvel is geslaagd voor de zwarte band jiu-jitsu. Na vele uren trainen was het eindelijk zover, Alexander moest voor 3 examinatoren zijn vaardigheid in het jiu-jitsu tonen. De examinatoren hadden unaniem een positieve beoordeling. Na het examen mocht Ruud van Roosmalen, jiujitsu leraar van Eerste Judoclub Kaatsheuvel, de felbegeerde zwarte band omknopen bij Alexander en mag hij zich drager van de 1ste dan jiu-jitsu noemen.

Het doel van jiu-jitsu is om je te verdedigen en weerbaar te maken als iemand je probeert aan te vallen. Bijvoorbeeld iemand pakt je vast, of je wordt aangevallen met trappen en stoten of met een wapen zoals een mes of stok. Door gebruik te maken van jiu-jitsu technieken kun je de aanvaller overmeesteren en veilig uit een gevecht komen.

Al deze onderdelen van het jiu-jitsu moest Alexander tonen in twaalf thema’s.

In elk thema staat een onderdeel van het jiu-jitsu centraal. Denk daarbij aan het verdedigen met behulp van klemtechnieken, wurgingen of worpen.

Eerste judoclub kaatsheuvel wil Alexander feliciteren met behalen van dit mooie resultaat. Wil je ook eens weten wat jiu-jitsu nu precies inhoudt, kom gerust een keer langs voor proeflessen. We bieden jiu-jitsu al aan vanaf 10 jaar. Voor proeflessen kun je contact opnemen via info@judoclub-kaatsheuvel.nl

WJ Monsieurs
Reageer als eerste
Meer berichten