Spelmoment uit het vorige seizoen tijdens de wedstrijd Sleeuwijk tegen NEO'25. De nieuwe trainer Stefan Brok wil van NEO'25 een meer voetballend team maken. Foto: Wout Pluijmert
Spelmoment uit het vorige seizoen tijdens de wedstrijd Sleeuwijk tegen NEO'25. De nieuwe trainer Stefan Brok wil van NEO'25 een meer voetballend team maken. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Voetballend naar oplossingen zoeken

  Sport

Bij NEO'25 vond een wisseling van de wacht plaats. Na vijf seizoenen vertrok trainer Antoin van Pelt naar de buurman SV Capelle. Stefan Brok, komend van zondag-tweedeklasser Uno Animo, neemt zijn plaats in.

SPRANG-CAPELLE - Elke trainer heeft uiteraard zijn eigen visie en werkwijze. Voormalig doelman Stefan Brok - hij keepte op hoog niveau bij Kozakken Boys en Achilles Veen - houdt van verzorgd voetbal en een gedegen opbouw van achteruit. Half augustus ging hij aan de slag op sportpark De Gaard. Hij kan op de fiets naar het sportcomplex. Lekker dichtbij dus.
Zaterdag verloor NEO'25 volgens Brok wat geflatteerd met 3-0 van RKDVC. Een week eerder was de ploeg deelnemer aan het toernooi om de Waalwijk Cup, dit keer georganiseerd bij de buren RWB. Bij NEO'25 had men het voordeel dat de eigen kleedlokalen gebruikt konden worden en warmlopen op het eigen veld mogelijk was. Tijdens het toernooi won NEO'25 knap van Baardwijk en bleef het 0-0 tegen RWB. In het bekertoernooi heeft NEO'25 met RKDVC en DESK pittige tegenstanders. Zaterdag komt DESK , dat met 12-0 van de Willem II-amateurs won,naar De Gaard.

"Ik ben met een wat andere speelwijze bezig en dan is het wel handig dat je daarbij gesteund wordt door de resultaten." Brok is tevreden over de ontwikkelingen tot nu toe. Zijn selectie pakt de nieuwe speelwijze goed op maar zal zaterdag tegen DESK, de club waar hij ooit als keeper actief was, weer flink aan de bak moeten. "Dat was tegen RKDVC ook al het geval hoewel wij toen voor rust nog de nodige kansen kregen. Zij scoorden net voor de pauze en kregen daarna een strafschop, dan is het voorbij. Ons probleem is toch wel dat de ballen er niet in willen. Daar moeten wij aan gaan werken." Brok gaat liever niet terug naar het in de derde klasse bekende kick-and-rush voetbal. "Als je de bal eenmaal hebt is het veel leuker om er iets aardigs mee te doen. De grote vraag blijft wel hoe wij ermee omgaan als een tegenstander dat wel gaat doen. Wij beginnen op 22 september tegen BLC uit Den Bosch en die reken ik dan weer wel tot de voetballende ploegen." NEO'25 ziet de selectie uitgebreid met vijf talentvolle spelers uit eigen opleiding. Brok toetst de kwaliteiten van de jonkies en zal ze inpassen waar mogelijk. Het wordt voor Brok nog even kijken wie er op de goal komt. De voormalig eerste keeper is nog maar net terug van vakantie. "Mijn zoon Sam, die als keeper overkomt uit de jeugd, heeft een irritatie aan de patellapees. Dan blijft alleen Tom Smits over als keeper.

De eerste ronde van de bekercompetitie wordt in poulevorm afgewerkt. Zaterdag ontvangt NEO'25 om 17.00 uur dus DESK, SSC'55-RFC, The White Boys-SV Capelle en Waspik-Raamsdonk. Op zondag gaat het verder met Uno Animo-Helvoirt, WSC- FC Tilburg, Dongen 2-Berkdijk en de semi-derby tussen Blauw Wit'81 en Baardwijk. Woensdagavond 12 september is er dan nog in Biezenmortel VCB tegen RWB.

Stefan Brok is als speler actief geweest in de jeugd bij RWB, RKC Waalwijk, als selectiespeler bij NEO'25, DESK, Kozakken Boys, Achilles Veen, wederom NEO'25 en Vlijmense Boys.
Vervolgens is hij direct na zijn actieve spelerscarrière aan de slag gegaan als assistent-trainer bij RKDVC, was vervolgens langdurig hoofdtrainer bij Vlijmense Boys, CHC/Orka, SV Nevelo en de laatste twee seizoenen bij Uno Animo.

Meer berichten