Abu Santi, Noes Latuhihin en Mochtar Santi zijn de inintiatiefnemers van Walking Football Waalwijk. Foto: Anke te Boekhorst
Abu Santi, Noes Latuhihin en Mochtar Santi zijn de inintiatiefnemers van Walking Football Waalwijk. Foto: Anke te Boekhorst (Foto: )

Moluks Walking Football voor Waalwijk en omgeving

  Sport

Inmiddels spelen al meer dan 275 clubs in Nederland OldStars walking football. De sport blijkt goed aan te sluiten bij de behoeften uit de samenleving. Op latere leeftijd bewegen, samen met een stel leuke personen. Dat is de kern. Het gaat om plezier, ontmoeten en meedoen!

WAALWIJK - Het Nationaal Ouderenfonds vroeg Joop Kols om de sport te promoten in de Nederlandse Molukse gemeenschap. Onder andere in Waalwijk. De doelgroep is enthousiaste 55-plussers uit Waalwijk en omgeving. Daarvoor zijn nu de eerste stappen gezet. Noes Latuhihin, Mochtar Santi en Abu Santi hebben samen het voortouw genomen om deze sport te promoten en zijn dan ook op zoek naar mannen en vrouwen die samen gezond, gezellig en sportief 'OldStars walking football' willen uitoefenen. Walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen. Het Nationaal Ouderenfonds is samen met de Eredivisie en de KNVB kartrekker van deze spelvorm. Ben jij 55-plus en wil jij actief betrokken zijn bij een OldStars walking football-initiatief? Neem dan contact op met Noes Latuhihin, Mochtar Santi en Abu Santi via abu@tsdgroep.nl, of bel met 06 36563313.

Meer berichten