Antony Donders is in het Belgisch/Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Ouffet vierde geworden.
Antony Donders is in het Belgisch/Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Ouffet vierde geworden. (Foto: John Lenders)

Antony Donders vierde tijdens ONK Enduro in Ouffet

  Sport

Antony Donders van het Laurense Husqvarna team is in het Belgisch/Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Ouffet op een vierde plaats geëindigd. Donders begon sterk aan de dag en vocht lang goed mee om de derde plaats. Door een fout in een afdaling verloor hij een aantal plaatsen maar hij kwam sterk terug en wist nog vierde te worden.

KAATSHEUVEL - Nadat Antony bij de vorige wedstrijd om het Belgisch/Open Nederlands Kampioenschap vierde was geworden, was hij er opgebrand om ook in Ouffet in de top vijf te finishen. Op zaterdag was hij al afgereisd om de proeven te verkennen. Er waren twee proeven uitgezet waarvan de eerste een technische maisplak was met veel kort stuurwerk. De tweede proef was een intensieve proef met mooie single tracks en wat mooie hoogteverschillen erin.
De eerste proef begon met een vierde tijd gelijk goed en ondanks dat er op de harde ondergrond maar weinig grip was, voelde alles goed aan. In de daaropvolgende proeven had Antony met zijn naaste concurrenten een mooie strijd om de derde plaats want de tijden zaten allemaal dicht bij elkaar.
In de tweede ronde verloor Antony een aantal plaatsen omdat hij toen in een afdaling een klein foutje maakte. In de daaropvolgende proeven reed hij constant en wist hij zich toch nog terug te knokken naar een vierde plaats in de E2 klasse en eindigde hiermee van de Nederlanders op een veertiende plaats in de scratch.
Over vier weken gaat het Open Nederlands Kampioenschap weer van start in Hellendoorn. In de tussentijd zal Antony starten in een 3 uursenduro in Rilland om het ritme te behouden.

Meer berichten