Nicky van Ooijen draagt de aanvoerdersband bij WSC met trots. Hij neemt in het veld zijn verantwoordelijkheid en is een verlengstuk van de trainer. Foto: Wout Pluijmert
Nicky van Ooijen draagt de aanvoerdersband bij WSC met trots. Hij neemt in het veld zijn verantwoordelijkheid en is een verlengstuk van de trainer. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

"Hele eer om aanvoerder te zijn"

  Sport

In de nu al gewaardeerde serie over 'de aanvoerder' dit keer aandacht voor Nicky van Ooijen van tweedeklasser WSC.

WAALWIJK - Nicky van Ooijen draagt bij WSC de band sinds januari van dit jaar. "Ik nam hem over van Mark Corman, die geblesseerd raakte. Ik vind het echt een eer om de band namens WSC te dragen. Het brengt een stukje verantwoordelijkheid mee naar je teamgenoten en de hele club. Ik houd mij bezig met teambuilding, hou de groep bijeen met gezellige bijeenkomsten, regel de warming-up voor de hele spelersgroep en voel mij ook het verlengstuk van de trainer. Ik ben er echt heel blij mee." Om te vervolgen: "Onze competitiestart is niet best. Dat verlies vorige week bij Zeelandia Middelburg, waar ik overigens door een oude schorsing uit het vorig seizoen niet van de partij was. Tweede aanvoerder Jorik Hulsman mocht toen voor een keer de aanvoerdersband dragen." Zondag, in de thuiswedstrijd tegen het naar de tweede klasse gepromoveerde JEKA schoof de band weer gewoon om de arm van Van Ooijen. Geboren Oosterhouter Van Ooijen begrijpt dat zijn omgeving hem een clubhopper noemt. "Ik heb al een rijtje verenigingen achter mijn naam. Het begon in Oosterhout bij TSC, daarna Irene'58 omdat mijn vader daar trainer was van het eerste elftal." De toen pas 7-jarige Van Ooijen werd gescout door Feyenoord, maar hield dat door de reisafstand niet lang vol. Het werd vervolgens het rijtje Willem II, RKC en FC Den Bosch. Terug naar TSC en voor het eerst naar WSC. Daarna begon een Belgisch avontuur in Turnhout. Van daaruit naar DESK, WSC, Roda Boys en voor de derde keer WSC. "Ik heb voor niet altijd de goede keuzes gemaakt en heb door een liesblessure de afgelopen jaren weinig kunnen spelen. Ik hoop nu, in mijn derde jaar sinds mijn terugkeer bij WSC, eens op een constant seizoen bij de Waalwijkers, die nu toch serieus aan een nieuw team bouwen."

Nicky van Ooijen vindt dat WSC zich tegen JEKA tekort heeft gedaan. "Voor rust hebben wij drie echt goede kansen op een doelpunt gehad. Ik ben dan ook uiterst verbaasd over de uitspraken van hun trainer, die vond dat zijn ploeg had verdiend te winnen. Absoluut onzin." Van Ooijen is als aanvoerder altijd correct naar de groep. "Het heeft toch geen zin om spelers af te branden."

Meer berichten