RKC Waalwijk heeft afgelopen vrijdag op bezoek bij FC Volendam nipt verloren (1-0). RKC speelde vanaf de 65e minuut met een man minder. Foto: Soccrates Images
RKC Waalwijk heeft afgelopen vrijdag op bezoek bij FC Volendam nipt verloren (1-0). RKC speelde vanaf de 65e minuut met een man minder. Foto: Soccrates Images (Foto: Soccrates Images)

Tiental RKC onderuit in Volendam

  Sport

Vrijdag stond opnieuw een uitwedstrijd op de rol. De ploeg van trainer Fred Grim reisde af naar Volendam voor de wedstrijd tegen 'Het Andere Oranje'. Cas Peters kwam als enige op het scoreformulier. RKC speelde vanaf de 65ste minuut met tien man, nadat Ingo van Weert tweemaal geel kreeg. Morgen staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. TOP Oss komt dan op bezoek.

WAALWIJK - Bij de aftrap stonden twee andere namen ten opzichte van de wedstrijd tegen Almere City op het veld. Ingo van Weert verving de zieke Henrico Drost, terwijl Ezra Walian plaatsmaakte voor Jari Koenraat. Onder leiding van oud RKC'er Hans de Koning begon FC Volendam sterk aan de wedstrijd. Het Volendamse spel werd na vijf minuten al beloond met een doelpunt. Uit een afgeslagen ingooi werd de bal opnieuw in de zestien gebracht, waarna aanvaller Cas Peters Etiënne Vaessen verschalkte (1-0). Tien minuten na die treffer kreeg de thuisploeg tot tweemaal toe de kans op verdubbeling van de score. Allereerst raakte 'Het Andere Oranje' het aluminium, alvorens Van Weert de poging van Berenstein van de lijn haalde. RKC probeerde zich te herpakken van deze tegenslag en de gelijkmaker te scoren via onder andere Van Weert (2x) en Seys. Gescoord werd er niet, waardoor de Waalwijkers met een 1-0 achterstand gingen rusten. Bij de start van de tweede helft bleven Jan Lammers en Hans Mulder in de kleedkamers achter. Zij werden vervangen door Melle Meulensteen en Anas Tahiri. Met deze spelers kwam RKC sterk uit theepauze. In de 52ste minuut leidde dit tot een grote kans voor Tahiri, maar zijn schoot werd voor de lijn weggehaald. Hansson had enkele minuten later ook de gelijkmaker op zijn schoen. De inzet van de jongeling ging rakelings naast. Een kwartier later moest Van Weert inrukken, na het incasseren van zijn tweede gele kaart. Een strijdend RKC ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Zij mochten blijven hopen op dit doelpunt doordat de Volendammers aan de andere kant vergaten de trekker over te halen. Waar een doelpunt voor één van de ploegen in de lucht ging, viel die niet meer en stond RKC na 94 minuten voetbal met lege handen; 1-0.

TOP Oss
De club uit Oss presteert dit seizoen tot nu toe aardig. Waar het in de voorgaande seizoenen regelmatig in het rechterrijtje eindigde, staan ze nu op een keurige 7de plaats. Onder leiding van Klaas Wels wist TOP Oss knap te winnen op bezoek bij FC Twente. De Ossenaren verloren dit seizoen tot op heden twee keer. Respectievelijk van SC Cambuur (1-3) en SC Telstar (1-0). In de laatste speelronde speelde TOP Oss thuis tegen Jong FC Utrecht en wonnen ze met 2-1. De ploeg is in redelijke vorm en wil graag de winnende lijn voortzetten.

Meer berichten