De laatste overwinning van RKC Waalwijk op bezoek bij FC Twente dateert van 13 mei 2012. Door de 0-1 overwinning ging RKC destijds door naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. Foto: ProShots
De laatste overwinning van RKC Waalwijk op bezoek bij FC Twente dateert van 13 mei 2012. Door de 0-1 overwinning ging RKC destijds door naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. Foto: ProShots (Foto: ProShots)

RKC speelt vanavond uit tegen FC Twente

  Sport

RKC won vrijdag eindelijk weer eens een wedstrijd in de competitie. Op het eigen Mandfield Road bleek de ploeg van trainer Fred Grim na 90 minuten de betere ploeg ten opzichte van Jong FC Utrecht; 3-2. Doelpuntenmakers aan de kant van de Waalwijkers waren Hans Mulder, Dylan Seys en Kevin Vermeulen. Morgen wacht de lastige uitwedstrijd bij FC Twente.

WAALWIJK - Acht jaar na het landskampioenschap degradeerde de club uit Enschede naar de Keuken Kampioen Divisie. In een rumoerig seizoen waarin drie verschillende trainers (Hake, Verbeek en Pusic) aan het roer stonden, wist FC Twente maar vijf wedstrijden te winnen. De afgelopen jaren verliepen al niet soepel voor de Enschedenaren. De club werd wegens financieel wanbeleid enkele malen bestraft met puntenaftrek. In 2016 werd zelfs degradatie naar de Eerste Divisie voorkomen na hoger beroep. Ondanks dat FC Twente degradeerde verkocht de club meer seizoenkaarten dan een jaar geleden toen de Tukkers nog in de Eredivisie speelden. In de eerste wedstrijd stond gelijk een kraker op de rol. FC Twente nam het thuis op tegen titelkandidaat Sparta Rotterdam. Na 90 minuten kwam de ploeg van Pusic als winnaar uit de bus. Wat volgde waren zes overwinningen tegen onder andere Roda JC en Almere City. De club verloor tot dusver twee wedstrijden en speelde tweemaal gelijk. Daardoor staat FC Twente na elf speelronden op de derde plek op de ranglijst. De speler om morgen in de gaten te houden is Tom Boere. De 25-jarige spits maakte in 2017 de overstap naar FC Twente. Het seizoen daarvoor wist hij bij TOP Oss in 38 wedstrijden 33 keer te scoren. Vorig seizoen bleef de teller op vijf staan. Dit seizoen staat de spits al op zeven doelpunten in elf wedstrijden.
Dat de wedstrijd tegen FC Twente lastig wordt is op voorhand gegeven. De laatste vijf onderlinge duels tussen beide ploegen is aardig in balans. Beide teams wonnen één keer, terwijl de rest van de wedstrijden in een gelijkspel eindigde. De laatste overwinning van RKC in de Grolsch Veste dateert van 13 mei 2012. Namens de Geelblauwen zat Ruud Brood als eindverantwoordelijke op de bank. Hij zag tot de 84e minuut de brilstand op het scorebord. Furkan Alakmak maakte daar verandering in. In de 83e minuut kwam de aanvaller het veld in voor de geblesseerde Sander Duits. Met een van zijn eerste balcontacten schoot hij de bal in de kruising. Hiermee versloegen de Waalwijkers FC Twente waardoor het naar de finale van de play-offs ging. In die finale strandde het schip, toen Vitesse beide wedstrijden won. RKC supporters die de ploeg achterna willen reizen, kunnen in de RKC fanshop autokaarten kopen. Meer informatie over deze busreis is te vinden op de kanalen van de supportersvereniging (SV RKC).

Meer berichten