Husqvarna-rijder Antony Donders uit Kaatsheuvel in actie. Foto: John Lenders
Husqvarna-rijder Antony Donders uit Kaatsheuvel in actie. Foto: John Lenders (Foto: )

Tegenslag voor Antony Donders tijdens kampioensrit in Vorden

  Sport

Husqvarna-rijder Antony Donders uit Kaatsheuvel heeft tijdens de kampioensrit in Vorden tegenslag gekend. Donders kampt met tintelingen in zijn hand. Hierdoor wilde het rijden niet lukken op de eerste dag en is besloten om op de tweede dag niet meer van start te gaan.

KAATSHEUVEL - Een week voor de wedstrijd begon Antony last te krijgen van een tintelende hand en verloor regelmatig het gevoel in zijn hand. Antony dacht in eerste instantie dat het wel meeviel, waardoor hij vol goede moed afreisde naar Vorden voor de finale van het kampioenschap. Het doel was om alles te geven en daarna rust te pakken.
Op donderdag kwam zijn Husqvarna vlekkeloos door de keuring zodat hij op vrijdagochtend zonder problemen van start kon gaan. Helaas merkte Antony gelijk in de eerste pittige bosproef dat hij veel kracht tekort kwam in zijn arm. De daaropvolgende proeven waren minder zwaar, maar ook daarin ging het moeizaam. Na de eerste ronde twijfelde Antony of hij door moest gaan, maar hij besloot om de dag af te maken en even door te bijten om de nodige punten binnen te halen. Helaas werd het rijden er niet beter op en finishte hij ver beneden zijn niveau op een elfde plaats in de E2 klasse.
Aan het einde van de eerste dag heeft Antony de moeilijke beslissing genomen om geen risico's te nemen en op de tweede dag niet meer van start te gaan. In het Open Nederlands Kampioenschap is Antony op een zesde plaats geëindigd. Antony: ''Ik kijk tevreden terug op seizoen 2018 en had het nooit kunnen doen zonder mijn sponsoren, helpers en ondersteuners. Die ik bij deze allemaal wil bedanken."

Meer berichten