Uno Animo (gestreept shirt-red.) was tegen sc Kruisland in grote delen van de wedstrijd de beter ploeg. Het ging mis na de onverwachte rode kaart voor Rick van Broekhoven. Foto: Wout Pluijmert
Uno Animo (gestreept shirt-red.) was tegen sc Kruisland in grote delen van de wedstrijd de beter ploeg. Het ging mis na de onverwachte rode kaart voor Rick van Broekhoven. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Uno Animo onderuit na vreemde rode kaart

  Sport

Uno Animo verloor niet alleen met 0-1 van SC Kruisland maar ook aanvaller Rick van Broekhoven. Hij kreeg volgens iedereen die erbij was, onterecht rood. Ook de scheidsrechter vond het niet echt zwaar, want Van Broekhoven kreeg één wedstrijd schorsing aan zijn broek.

LOON OP ZAND - Erger was dat het bepaald niet imponerende Kruisland direct na het incident op voorsprong kwam, deze 0-1 niet meer uit handen gaf en de thuisclub dieper naar onderen op de ranglijst drukte. De ploeg van trainer Kees van Loon krijgt zondag alweer de mogelijkheid op eerherstel als op De Klokkenberg het inhaalduel tegen hekkensluiter Beek Vooruit wordt gespeeld. Bij winst klimt Uno Animo uit het diepe dal en stijgt liefst vijf plaatsen. Dan passeert het ook het Waalwijkse WSC, dat zich in Made hervond en met maar liefst 0-4 won. Na de eerdere zege op koploper Cluzona lijkt trainer Norbert Rebsch wat met zijn toverstaf in beweging te hebben gezet. De doelpunten kwamen van Kees Schimmer en Rens van Hout, die beiden twee keer het net vonden.

Waspik deed de rode lantaarn in Oosterhout over aan SCO. Eugène van der Heijden had zijn team gemotiveerd, waardoor zij de pollen uit het gras liepen. Lesley Verschuren was met zijn drie treffers verantwoordelijk voor de opmerkelijk 1-3 zege. Waspik zit als enige vertegenwoordiger nog in het KNVB-districtsbekertoernooi. De ploeg gaat zondag naar Geertruidenberg, waar vierdeklasser Right'Oh niet onderschat mag worden.

Mogelijk nog opmerkelijker was de winst van RWB bij TSC, dat zich tot de titelkandidaten rekent. Dat doet zeker ook DESK, dat weer de leiding neemt omdat het in Tilburg-Noord met 1-2 bij ZIGO won. Een makkie was dat bepaald niet omdat Steven Krikken volstrekt onnodig tegen een rode kaart opliep en een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing kreeg.

Baardwijk richtte zich in Den Hout tegen Irene'58 op. Als de ploeg aanvallend loskomt is men lastig te stoppen. Zondag stopte de teller pas na vijf doelpunten. Davy Heuverling, René Kovac, Delano Boezer en Ugur Ozcan scoorden voor de ontketende Waalwijkers. Een speler van Irene passeerde ook nog zijn eigen doelman. Baardwijk passeerde de opponent op de ranglijst.

Meer berichten