Irene Walk van TEAM-FIT en Carola Bruurmijn (kantinebeheerster RWB).
Irene Walk van TEAM-FIT en Carola Bruurmijn (kantinebeheerster RWB). (Foto Bas Bruurmijn)

RWB gaat kantine gezonder maken

  Sport

Sporten en gezond eten is belangrijk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De mogelijkheden om te bewegen zijn er bij Voetbalvereniging RWB volop. Als club stimuleert RWB dat iedereen twee keer in de week traint. De club vindt het daarnaast belangrijk dat iedereen in de kantine ook de mogelijkheid heeft om gezond te eten.

WAALWIJK - Daarom werkt RWB volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingcentrum. De kantine van RWB biedt daarom in elke productgroep minstens één betere keuze aan, bijvoorbeeld een bruin in plaats van een wit broodje en popcorn in plaats van chips.

Voetbalvereniging RWB stimuleert ook het drinken van water en daarom is er in de gang bij de kleedkamers en in de kantine altijd de mogelijkheid om water te drinken. Met deze veranderingen probeert de club zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te wijzen op het feit dat bewegen en gezond eten belangrijk is en dat dit zeker niet minder smaakvol hoeft te zijn. Binnenkort gaat TEAM-FIT een kantinescan uitvoeren om te kijken of RWB voldoet aan de Richtlijn Gezondere Kantine in Brons.

Meer berichten