Op 14 januari 2019 start een nieuwe opstartgroep bij ACW'66 in Waalwijk.
Op 14 januari 2019 start een nieuwe opstartgroep bij ACW'66 in Waalwijk. (Foto: )

Verantwoord hardlopen bij Atletiek Club Waalwijk

  Sport

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens! Een van de veelgehoorde voornemens is een gezondere leefstijl en waarom daar dan ook niet meteen mee beginnen! Hardlopen is de ideale manier om eenvoudig en laagdrempelig te werken aan je conditie. Elk begin is moeilijk en je hebt dan ook vaak een duwtje in de rug nodig. Heb je een mindere goede conditie, weinig hardloopervaring, veel motivatie, maar vind je het lastig om de eerste stap te zetten? Dan is de cursus 'Verantwoord hardlopen' echt iets voor jou! Op 14 januari 2019 start een nieuwe opstartgroep bij ACW'66.

WAALWIJK - Eenmaal per jaar wordt er vanuit Atletiek Club Waalwijk de cursus 'Verantwoord hardlopen' georganiseerd voor mensen die nauwelijks of nog nooit aan hardlopen/sport hebben gedaan. In 18 weken leren ervaren trainers je op een verantwoorde manier om te gaan met je lichaam en binnen deze weken word je gestimuleerd om van 12 minuten afwisselend wandelen en hardlopen, te eindigen bij 30 minuten hardlopen aan een stuk door in de laatste training. De cursus eindigt met deelname aan 'De Libertyrun' op zondag 5 mei 2019. Na afronding van de cursus kun je zonder problemen verder in de 'Middengroep' van ACW'66.
De cursus bestaat niet alleen uit hardlopen, maar er zal ook volop aandacht worden besteed aan warming-up, kracht- en spieroefeningen en loopscholing. Bovendien zijn er presentaties met betrekking tot blessures, kleding en schoeisel.
Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar met een redelijke gezondheid. Overleg met je huisarts wanneer je hier over twijfelt. Beschik je tevens over een dosis gezonde humor en houd je ervan om met andere 'lotgenoten' de uitdagingen van de gediplomeerde (Atletiek Unie) trainer(s) te ondergaan, dan wacht je een leuke tijd bij ACW'66. Lichaam en geest varen er wel bij! Er is plaats voor maximaal 30 cursisten, dus wees er snel bij. De cursus vindt plaats op maandag- en woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur op de atletiekbaan van ACW'66 aan de Olympiaweg 10c in Waalwijk. Er wordt gestart op maandag 14 januari 2019 om 19:30 uur met een eerste kennismaking en trainingsavond. De kosten bedragen: 50 euro. Voor inschrijven of meer informatie: www.acw66.nl, mailen naar gertjolanda@casema.nl, of bel met 06-12821795.

Meer berichten