De laatste ontmoeting tussen RKC Waalwijk en MVV Maastricht op 16 maart van dit jaar eindigde in een gelijkspel (1-1). Foto: Alexander de Peffer
De laatste ontmoeting tussen RKC Waalwijk en MVV Maastricht op 16 maart van dit jaar eindigde in een gelijkspel (1-1). Foto: Alexander de Peffer (Foto: Alexander de Peffer)

RKC wil de rug rechten

  Sport

Na het teleurstellende resultaat in Dordrecht richten de mannen van Fred Grim het vizier op het volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie; MVV Maastricht komt vrijdagavond op bezoek in Waalwijk.

WAALWIJK - De Waalwijkers waren aan een aardige reeks bezig. Het won in de Brabantse Derby van Helmond Sport, alvorens het thuis NEC Nijmegen versloeg. De ploeg van trainer Fred Grim ging voor drie overwinningen op een rij, maar dat bleek te veel van het goede. In en tegen Dordrecht werd er met 2-0 verloren.
Ron Elsen is sinds 2014 de eindverantwoordelijk bij de club uit Maastricht. Onder zijn hoede presteert MVV prima. De Maastrichtenaren wisten de afgelopen drie seizoenen telkens de play-offs te halen. Desondanks speelt MVV sinds 2000 onafgebroken in de Eerste Divisie. Afgelopen seizoen werd het in de eerste ronde uitgeschakeld door Almere City.
De laatste jaren eindigde MVV rond de tiende plaats op de ranglijst. Dit seizoen is de club goed op weg om dat resultaat te evenaren. Het staat namelijk na zestien wedstrijden op de tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. MVV begon met een valse start door de nederlaag die het in de openingswedstrijd leed tegen TOP Oss. Daarna herstelde de ploeg van Ron Elsen zich goed door op bezoek van Telstar te winnen. Wat volgde waren overwinningen tegen FC Eindhoven, FC Dordrecht, FC Twente, Roda JC en Jong Ajax. Daarentegen werd er verloren van Go Ahead Eagles, FC Den Bosch, Sparta Rotterdam en FC Volendam. Daarnaast speelde het vijf maal gelijk. Je kan dus gerust zeggen dat de club wisselvallig presteert. Waar het de ene week knap wint van FC Twente of in de derby tegen Roda JC verliest het opvallend genoeg van FC Volendam.
In de afgelopen speelronde speelde MVV met 1-1 gelijk tegen Jong AZ. "Uiteindelijk mogen we niet ontevreden zijn over dat ene punt", zo zei Ron Elsen na afloop: "Het was stroef, hoekig en onder niveau. Het liep gewoon niet en dat merkten de spelers ook. Dat geeft weinig vertrouwen".
RKC en MVV treffen elkaar vrijdag voor de 14e keer op het één na hoogste niveau van Nederland. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, blijkt wel uit de statistieken. RKC wist zesmaal te winnen, tegenover vier Limburgse zeges. Vorig seizoen speelden beide teams in Waalwijk met 1-1 gelijk. MVV hielp via een eigen doelpunt RKC aan een voorsprong, maar tien minuten voor tijd zorgde Okita voor de eindstand.
Wil je de wedstrijd tegen MVV bezoeken? Let dan op: er geldt voor deze ontmoeting een (Seizoen)ClubCard verplichting. Je kunt heel gemakkelijk online tickets aanschaffen. Daarnaast is het mogelijk om kaarten in de fanshop te kopen. Eén uur voor de wedstrijd gaan de stadionkassa's open.

Meer berichten