Kantinebeheerder Carola Bruurmijn neemt het certificaat in ontvangst.
Kantinebeheerder Carola Bruurmijn neemt het certificaat in ontvangst. (Foto: Peter Pul)

RWB heeft eerste clubkantine in Waalwijk met bronzen Team:Fit certificaat

  Sport

Tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging RWB, die altijd wordt gehouden op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, was ook Wethouder John van den Hoven aanwezig. Hij reikte kantinebeheerder Carola Bruurmijn en het gehele kantineteam van RWB Waalwijk het bronzen Team:Fit certificaat 2018 van het Voedingscentrum uit. Daarmee is RWB de eerste verenigingskantine van de gemeente Waalwijk die van het Voedingscentrum dit certificaat heeft ontvangen.

WAALWIJK - Naast Wethouder John van den Hoven waren ook Irene Walk van Team:Fit - zij heeft RWB begeleid tijdens het traject - en Edwin Kleiboer van de gemeente Waalwijk aanwezig bij de feestelijke uitreiking. Na enkele veranderingen in de kantine te hebben doorgevoerd, biedt RWB in elke productgroep minstens één betere keuze aan, liggen op de opvallendste plaatsen de betere keuzes en stimuleert RWB het drinken van water. Daarnaast heeft RWB een gezonde kantine vastgelegd in het beleid en is dit openbaar te zien op de website: https://rwbwaalwijk.nl. De ambitie van RWB is om met deze veranderingen zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te wijzen op de mogelijkheid van gezondere producten die zeker niet minder smaakvol hoeven te zijn!
Nadat RWB aan de gemeente Waalwijk had laten weten dat het aan de slag wilde met een gezonder aanbod in de kantine, kwam het proces in een stroomversnelling. Vrijwel meteen stuurde het Team:Fit coach Irene Walk langs om RWB op weg te helpen. Samen met horecaleverancier Harry de Louw paste RWB het assortiment aan met het streven om na de winterstop van seizoen 2018/2019 te voldoen aan de criteria. Met de voortvarende aanpak van RWB was het alles bij elkaar snel geregeld en mag RWB zich in het nieuwe jaar 2019 gelukkig prijzen dat het in het bezit is van het Bronzen Team:Fit certificaat.

Meer berichten