Nigel Branderhorst: "Ik ben toe aan de volgende stap en een rol als hoofdtrainer. Ik vind dat mijn leeftijd daarbij geen rol speelt. Leeftijd is ook maar een cijfer. Als je er klaar voor bent, moet je de kans pakken."
Nigel Branderhorst: "Ik ben toe aan de volgende stap en een rol als hoofdtrainer. Ik vind dat mijn leeftijd daarbij geen rol speelt. Leeftijd is ook maar een cijfer. Als je er klaar voor bent, moet je de kans pakken." (Foto: Teus Admiraal)

SSC'55 haalt jonge ambitieuze trainer

  Sport

Nigel Branderhorst wordt met ingang van het seizoen 2019-2020 de nieuwe hoofdtrainer van SSC.'55. Branderhorst is momenteel trainer van Kozakken Boys 2, koploper in de hoofdklasse bij reserveteams.

SPRANG-CAPELLE - Nigel Branderhorst en SSC.'55 zijn geen onbekenden van elkaar. Zij spraken in het recente verleden al eens over een mogelijke samenwerking. Branderhorst: "Ik ben erg content met de kans die SSC'55 mij biedt. Voor mij is het een logisch vervolg in mijn trainerscarrière. Ik ken de club goed, vooral ook omdat mijn neef Joey van Veldhoven er in het eerste elftal uitkomt. Bovendien woon ik op vijf minuten fietsen van het complex van SSC'55."

Branderhorst voetbalde van de D- tot en met de A-jeugd bij RKC Waalwijk, waarna een seizoen bij Jong RKC volgde. Daarna maakte hij de overstap naar hoofdklasser Achilles Veen. Na vier jaar Veen volgden Wilhelmina'26, Almkerk en Kozakken Boys 2. Ondertussen werkte de 29-jarige Branderhorst bij de jeugd van Kozakken Boys aan zijn trainerscarrière. Nu vindt hij het tijd om op eigen benen te staan. "Ik ben toe aan de volgende stap en een rol als hoofdtrainer. Ik vind dat mijn leeftijd daarbij geen rol speelt. Leeftijd is ook maar een cijfer. Als je er klaar voor bent, moet je de kans pakken."

De technische commissie van SSC'55 hoefde niet lang na te denken bij het contracteren van Branderhorst. "Nigel ademt voetbal en is een echte winnaar. Wij willen hem een podium als hoofdtrainer bieden." SSC'55 verwacht van Branderhorst dat hij een verbinding gaat leggen tussen de selectie en de jeugd. Nigel Branderhorst hoopt dat de huidige trainer, Pierre van Berkel, een derdeklasser achterlaat. "Ik volg SSC'55 uiteraard met veel interesse. Ik zie dat het qua resultaten niet echt meezit. Een aantal wedstrijden is ongelukkig verloren. Volgende week hervatten zij tegen Asperen. Als daar een goed resultaat tegen wordt behaald en er kan vervolgens een goede serie worden neergezet, dan zie ik het goed komen."

Meer berichten