Achter Team Waspik gaan drie vrienden uit Waspik schuil: Jan Wagemakers, Nico de Cloe en Stefan Montens.
Achter Team Waspik gaan drie vrienden uit Waspik schuil: Jan Wagemakers, Nico de Cloe en Stefan Montens. (Foto: )

Kletsen en quizzen over wielrennen

  Sport

Hoeveel bochten telt de beklimming van de Alpe d'Huez? Wie won dit jaar de Ronde van Vlaanderen? Welke kleur heeft de leiderstrui in de Vuelta? Het zijn vragen die zomaar eens langs zouden kunnen komen in het eerste Wielercafé dat zaterdag 26 januari in café d'Ouwe Haven in Waspik wordt gehouden. Initiatiefnemer is Team Waspik die geld in wil zamelen voor Alpe d'HuZes.

WASPIK - Achter Team Waspik gaan drie vrienden uit Waspik schuil: Jan Wagemakers, Nico de Cloe en Stefan Montens. In juni gaan zij zich met nog honderden andere teams inzetten voor de strijd tegen kanker door mee toe doen aan Alpe d'HuZes. In de aanloop daar naartoe wordt geld ingezameld, zoveel mogelijk. Ook de opbrengst van het Welercafé gaat volledig naar het goede doel.

"We zijn op zoek naar de echte wielerkenners van Waspik en omstreken", lacht Stefan Montens. "Nou ja, eigenlijk is iedere liefhebber van wielrennen welkom op deze avond. Sterker nog: ook mensen die helemaal niets om wielrennen geven, beloven wij een super gezellige avond!" In verschillende rondes en categorieën (zoals de grote wielerrondes en de voorjaarsklassiekers) wordt de wielerkennis van de deelnemende teams getest met open- en meerkeuzevragen. Ook zijn er veel beeld- en geluidsfragmenten. "De quizvragen zijn voor iedereen toegankelijk maar de echte wielerkenner zal zich zeker kunnen onderscheiden. De quiz is de rode draad gedurende de avond. Tussen de rondes door worden enkele blokken ingevuld met bijzondere gasten uit de wielerwereld."

De namen van die gasten liegen er niet om. Zo vertelt Henk Theuns uit Made over zijn passie: het verzamelen van wielershirts. De internationaal bekende wielerfotograaf heeft met 5500 shirts de grootste collectie wielershirts ter wereld. "De andere gasten zijn tonprater, cabaretier, weerman en dichter uit Raamsdonksveer Andy Marcelissen en een mystery guest, een oude bekende uit het internationale wielerpeloton waarvan we de naam nog niet prijs geven. Maar het is een grote jongen!"

Tijdens het Wielercafé zal een loterij gehouden waarmee mooie wielerprijzen te winnen zijn. Loten zijn de hele avond te koop en de prijsuitreiking is na afloop van de wielerquiz. Inschrijven voor deelname aan de Wielerquiz kan met een team van drie tot vijf personen. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon. "Dit is inclusief deelname aan de quiz, een consumptie en een lot voor de wielerloterij." De avond begint zaterdag 26 januari om 19.30 uur. Inschrijven kan via stefan.montens@live.nl, of bij Café d'Ouwe Haven.

Meer berichten