RWB heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen SCO uit Oosterhout.Foto: Johan Kuijsten
RWB heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen SCO uit Oosterhout.Foto: Johan Kuijsten

RWB neemt puntje mee uit Oosterhout

  Sport

Op zondag 9 december 2018 thuis tegen Waspik speelde RWB de laatste wedstrijd voor de competitie. Na twee maanden van winterstop, training en oefenwedstrijden ging het afgelopen zondag uit bij het Oosterhoutse SCO weer eens een keer om de punten.

WAALWIJK - Door verschillende omstandigheden - werk, ziek of geblesseerd - trad RWB aan met een jong team waarvan 3 spelers nog in JO17 en JO19 uit mochten komen. Met ook nog twee jonkies op de bank was de gemiddelde leeftijd lager dan in het eerste deel van de competitie. Het was dan ook niet vreemd dat RWB aarzelend begon en het initiatief in de beginfase bij SCO lag. Resultaat daarvan was dat SCO al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Een scherpe voorzet ging aan deze goal vooraf waarbij de invliegende Diogo Apolonia fraai scoorde. Na een kwartier voetballen en nog een kans van SCO om verder op voorsprong te komen, gooide RWB de schroom van zich af en knokte het zich terug in de wedstrijd. Resultaat was dat er nu ook kansen kwamen voor RWB. Met de vrije trap van Kevin Remie, die op de paal terecht kwam, was RWB het nog het dichtst bij de gelijkmaker en bleef het tot de rust 1-0.

Gelijkmaker
Na rust ging RWB op zoek naar de gelijkmaker en nam het vertrouwen in een goed resultaat alleen maar toe. Halverwege de 2e helft viel de terechte gelijkmaker doordat Kevin Remie, na aangespeeld te zijn in het 16 metergebied, goed wegdraaide en onhoudbaar voor keeper Berrie van Dijk van SCO diagonaal binnenschoot. Het laatste kwartier was spannend en golfde het spel heen en weer, beide ploegen wilden kost wat kost winnen. Trainer Ruud van den Heuvel bracht met Wessel Jacobs nog een extra spits in de ploeg, maar aan de stand veranderde niets. Beide ploegen konden leven met het 1-1 gelijkspel en bij RWB was men van mening dat de jonkies ondanks een aarzelend begin zich kranig hadden geweerd. Als het weer geen gekke dingen meer gaat doen, staan er tot Carnaval nog drie competitiewedstrijden op het programma. Zondag 10 februari is hiervan de eerstvolgende en deze wedstrijd gaat thuis op De Gaard tegen Groen Wit uit Breda.

Meer berichten