De vreugde was groot na afloop van de zwaarbevochten overwinning op FC Den Bosch. Aanstaande vrijdag hoopt RKC de sterke reeks van vier overwinningen op een rij voort te zetten tegen Telstar.
De vreugde was groot na afloop van de zwaarbevochten overwinning op FC Den Bosch. Aanstaande vrijdag hoopt RKC de sterke reeks van vier overwinningen op een rij voort te zetten tegen Telstar. (Foto: )

En dat is vier op een rij voor RKC!

  Sport

Het jaar 2019 is pas net zes weken oud, maar toch kan het begin van dit jaar al als succesvol worden bestempeld. Met vier overwinningen is RKC Waalwijk werkelijk uit de startblokken geschoten. TOP Oss, Jong Ajax, Jong FC Utrecht en FC Den Bosch werden allemaal opzij gezet, waardoor de Geelblauwen een sprong op de ranglijst hebben gemaakt. RKC vindt zich op terug op de achtste plaats op de ranglijst en de gedeelde eerste plek in de periodestand. Vrijdag reist de ploeg van Fred Grim af naar Telstar om de zegereeks voort te zetten.

WAALWIJK - Eerder dit seizoen kwam Telstar al op bezoek in het Mandemakers Stadion. Op de allereerste speeldag van de competitie bezorgde Emil Hansson de Geelblauwen op een zomerse avond in augustus drie welkome punten door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Een ontmoeting tussen twee teams die nog volop zoekenden waren. Hoe anders zal het aankomende vrijdag zijn met een wedstrijd in de eerste weken van februari waar er voor RKC Waalwijk veel te winnen én te verliezen valt. Beide ploegen bleven na de eerdere confrontatie voornamelijk in het rechterrijtje steken, al heeft RKC Waalwijk sinds de winterstop de weg omhoog gevonden.

Hongerig
Wat betreft de Witte Leeuwen is het niet het seizoen waar men op gehoopt had in Velsen-Zuid. Vorig seizoen werd het in de play-offs uitgeschakeld door De Graafschap en deelname aan deze wedstrijden was ook nu weer het doel. Echter is Telstar de huidige nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie. In de vorige speelronde ging de ploeg van Mike Snoei met 2-0 onderuit bij MVV Maastricht. Ondanks dat er knap gelijk werd gespeeld tegen NEC en Sparta dateert de laatste overwinning alweer van 10 december 2018, toen er werd gewonnen van Jong AZ. Velsen-Zuid is dus ongetwijfeld hongerig naar een nieuwe overwinning.

Head to Head
Telstar en RKC Waalwijk speelden in de Eerste Divisie tot nu toe 23 wedstrijden tegen elkaar. De Witte Leeuwen blijken een graag geziene tegenstander van de Geelblauwen. Maar liefst 15 van de 23 wedstrijden resulteerde in een overwinning voor RKC Waalwijk. Hier staan slechts 5 Noord-Hollandse zeges en 3 gelijke spelen tegenover. De laatste overwinning in het Rabobank IJmond Stadion dateert overigens van 13 januari 2017. Johan Voskamp (2x), Moussa Sanoh en Vlatko Lazic zorgden voor een eclatante 0-4 overwinning voor RKC.

Kaartverkoop
Wil jij de ploeg van Fred Grim aanstaande vrijdag komen aanmoedigen in Velsen-Zuid? Kijk voor kaartverkoop en info op www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten