RKC Waalwijk ontvangt vrijdagavond SC Cambuur. Saillant detail is dat de Friezen nog nooit wisten te winnen in het Mandemakers Stadion. Foto: Soccrates Images
RKC Waalwijk ontvangt vrijdagavond SC Cambuur. Saillant detail is dat de Friezen nog nooit wisten te winnen in het Mandemakers Stadion. Foto: Soccrates Images (Foto: Soccrates Images)

RKC ontvangt SC Cambuur

  Sport

Helaas begon carnaval dit jaar met een kater. Lang mocht RKC hopen op resultaat op Het Kasteel, maar toch stonden de Geelblauwen na 90 minuten met lege handen. Toch kon er, met name op de eerste helft, positief worden teruggekeken op de wedstrijd. De ploeg van Fred Grim kon zich namelijk een groot deel van het duel meten met de huidige nummer twee van de ranglijst. Het biedt perspectief voor het laatste thuisduel van de derde periode waarin SC Cambuur op bezoek komt.

WAALWIJK - Men zal in Leeuwarden blij zijn dat de maand februari voorbij is. In deze maand werd door Cambuur namelijk één schamel puntje behaald in vier wedstrijden. Thuis tegen N.E.C. werd het 1-1. Sowieso is de Friese club op zoek naar een overwinning. De laatste keer dat De Herten drie punten konden bijschrijven was op 18 januari tegen Helmond Sport. Sindsdien werd er enkel verloren of gelijkgespeeld. Hierdoor vindt SC Cambuur zich terug op de vijftiende plek. Een overwinning is vrijdagavond echter voor beide ploegen noodzakelijk, omdat het gat tussen RKC en Cambuur slechts vier punten is.
Het doel van Cambuur is hetzelfde als dat van voorgaande seizoenen: het behalen van de play-offs. En deze dan het liefst niet zo afsluiten als vorig seizoen. Als nummer acht begonnen de Leeuwarders in de eerste ronde tegen periodekampioen FC Dordrecht. Uit werd er met 1-4 gewonnen en leek de halve finale tegen Sparta Rotterdam veiliggesteld. Toch kregen de Geelblauwen in eigen huis de deksel op de neus. Na 90 minuten stond ook hier een 1-4 eindstand op het bord. Penalty's moesten uitsluitsel geven en de Dordtenaren bleken te sterk. Het betekende een zuur einde aan het seizoen 2017/2018. Toch is het behalen van de begeerde play-offs weer het doel voor deze jaargang. Daarvoor zal de ploeg van René Hake nog een eindsprint moeten inzetten, wetende dat plek vijftien niet voldoende gaat zijn.

Head to Head

SC Cambuur is een graag geziene tegenstander van RKC Waalwijk. In de voorgaande negentien duels in de Eerste Divisie werden er zeven omgezet in een overwinning. Vier keer wist Cambuur drie punten te pakken en liefst acht keer werd er gelijk gespeeld. Saillant detail is dat de Friezen nog nooit wisten te winnen in het Mandemakers Stadion. Toch dateert de laatste overwinning van de Waalwijkers alweer uit 2011: met 4-1 werd er destijds gewonnen. Hierna deelden beide ploegen telkens de punten.

Meer berichten