Piet en Maja de Cloe organiseren verschillende sponsoracties in aanloop naar Alpe d'HuZes. Te beginnen met 'Strada Bianche Waspik'.
Piet en Maja de Cloe organiseren verschillende sponsoracties in aanloop naar Alpe d'HuZes. Te beginnen met 'Strada Bianche Waspik'. (Foto: )

Off road fietsen voor Alpe d'HuZes 2019

  Sport

Team de Cloe uit Waspik ging in 2018 voor het eerst de Alpe d'Huez op tijdens de nationaal bekende actie Alpe d'HuZes. De dag werd een groot succes net als de acties die er aan vooraf gingen om geld in te zamelen. Het sprak Piet en Maja de Cloe zo aan dat ze besloten er nog een keer voor te gaan: Piet fietsend en Maja wandelend. Op zaterdag 9 maart is er een 'Strada Bianche Waspik', een fiets toertocht over verharde en onverharde wegen.

WASPIK - Het is voor Piet en Maja van groot belang dat ze straks in juni in opperbeste conditie zijn. Maar voor hen persoonlijk is de voorbereiding om geld in te zamelen minstens zo belangrijk. "Nadat wij vorig jaar terug kwamen na een onvergetelijke ervaring hebben Maja en ik besloten om nog een keer ons in te zetten om geld in te zamelen voor KWF", vertelt Piet. "Er krijgen nog veel te veel mensen met kanker te maken. Vorig jaar is een goede vriend van onze leeftijds categorie aan kanker overleden. We zijn nu goed gezond en in staat om deze prestatie te volbrengen. Maja wil 1 keer de berg op wandelen ik probeer 4 keer omhoog te fietsen."

Onder de naam Team de Cloe is al op verschillende manieren geld ingezameld. Met een aantal acties werkt Team de Cloe samen met Team Waspik, een groep van drie jongelui uit Waspik die ook aan Alpe d'HuZes meedoet. De winterwandeling op 15 december trok veel deelnemers en leverde het team veel lovende reacties op. En geld natuurlijk! Dat geld werd ook bij elkaar gesprokkeld door het bezorgen van de Waspikse carnavalskrant en het verzorgen van de garderobe tijdens carnaval in Den Bolder.

Op zaterdag 9 maart is er onder de naam 'Strada Bianche Waspik' een fiets toertocht in de omgeving van Waspik. "Een Strada Bianche is een toertocht die afwijkt van 'traditionele' fietstoertochten. Het principe is gebaseerd op een bekende Italiaanse wielerkoers en gaat over verharde en onverharde wegen. In 2018 heb ik een soortgelijke toertocht in Lochem gereden en dat was prachtig. Daarom nu ook in de omgeving van Waspik."

Aanmelden

De 'Strada Bianche Waspik' is geschikt voor racefietsen en mountainbikes, maar kan ook met de gewone fiets gereden worden. "Individueel, als team of als gezin: een super gezellige en uitdagende tocht is gegarandeerd. De tocht gaat over verharde en onverharde wegen rondom Waspik en is in principe 55 km, waarvan 23 km onverhard. De tocht kan ook worden ingekort naar 24 km, waarvan 14 km onverhard. Iedereen kan meedoen dus." Aanmelden kan via pcloe@ziggo.nl of 06-23200729.

Meer berichten