Balbezit voor Uno Animo in de thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg. In dit duel kende Uno Animo een bliksemstart. Tegen VOAB kan dat opnieuw gebeuren. Foto: Archief Wout Pluijmert
Balbezit voor Uno Animo in de thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg. In dit duel kende Uno Animo een bliksemstart. Tegen VOAB kan dat opnieuw gebeuren. Foto: Archief Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Uno Animo begint aan inhaalrace

  Sport

Voor Uno Animo begint vanaf zondag de grote inhaalrace. De ploeg van trainer Kees van Loon - hij heeft zijn overeenkomst bij de club tot medio 2020 verlengd - gaat in tien weken tijd twaalf wedstrijden spelen. Dit met maar één belangrijk doel en dat is zich veiligspelen tegen degradatie.

LOON OP ZAND - Zondag wordt thuis een eerste aanzet gegeven tegen VOAB, de nummer vijf van de tweede klasse E. Dinsdagavond 12 maart om 20.00 uur speelt Uno Animo opnieuw thuis, dan komt de nummer zeven van de ranglijst, Rijen, op bezoek. Volgende week zondag gaat de reis naar Breda waar JEKA de tegenstander is. Dat is een interessante wedstrijd want de Bredanaars staan binnen bereik van het te laag geklasseerde Uno Animo. Als vervolgens op tweede Paasdag ook tegen Madese Boys is gespeeld, is de achterstand bijna ingehaald.

WSC

In dezelfde klasse staat WSC na zeventien gespeelde wedstrijden op negentien punten. Feitelijk hebben de Waalwijkers, die zondag thuis tegen Rijen spelen, drie verliespunten meer dan Uno Animo, maar je kunt de punten maar vast binnen hebben, zal trainer Norbert Rebsch van WSC denken. Ook hij heeft slechts één doel en dat is WSC in de tweede klasse houden.

Vorige week hebben wij in deze krant uitgelegd dat op sportpark Eikendonk volgend seizoen het roer omgaat. Rebsch wordt hoofd jeugdopleiding. Patrick Berkelmans wordt de nieuwe hoofdtrainer. De 49-jarige Waalwijker tekende een overeenkomst die hem voor twee seizoenen aan WSC/Waalwijk verbindt. Berkelmans heeft na RWB, Baardwijk, SV Capelle en Nieuwkuijk opnieuw een club gevonden waar hij op de fiets naartoe kan. "Toen ik bij Nieuwkuijk mijn contract opzegde, wilde ik op zoek naar een mooie grote club. Ik was op zoek naar een serieuze uitdaging", aldus Patrick Berkelmans.

Berkelmans vervolgt: "Toen die maar niet kwam, ging ik er rekening mee houden dat die club zich niet meer zou aandienen en dat ik een sabbatical zou nemen. Gelukkig kwam deze pracht job bij tweedeklasser WSC vrij. Die kon en wilde ik niet weigeren. Een club met heel veel mogelijkheden, waar ik graag ga meewerken om nog meer eigen jeugd te laten doorstromen."

Derde ronde

Voor alle voetbalclubs begint komend weekeinde de derde periode. Voor clubs die dreigen met lege handen te blijven staan, valt er vanaf nu dus weer wat te halen. Aanstaande zaterdag wordt in Sprang-Capelle de derby tussen SV Capelle en SSC'55 afgewerkt. De Capellenaren gaan voor een van de prijzen op weg naar een mogelijke promotie. SSC'55, na het ontslag van trainer Pierre van Berkel getraind door Arjen Dekkers, is voorlaatste en wil nog graag twee plaatsen stijgen om degradatie te ontlopen. Eerder dit seizoen won SV Capelle met 1-3 bij SSC'55.

Programma zaterdagvoetbal 9 maart - 3e klasse D: SV Capelle-SSC'55, NEO'25-HSSC'61.

In de derde klasse B hoopt DESK, dat zelf nummer vijf van de ranglijst Bavel ontvangt, te profiteren van wat vlak onder de koppositie gebeurt. Daar staan de achtervolgers Gilze en TSC tegenover elkaar. Waspik, dat Groen Wit ontvangt, en RWB, thuis tegen Irene'58, willen onderin wegkomen.

Programma zondagvoetbal 10 maart - 2e klasse E: WSC-Rijen, Uno Animo-VOAB, 12/3 20.00 uur Uno Animo-Rijen. 3e klasse B: Waspik-Groen Wit, DESK-Bavel, RWB-Irene'58, Baardwijk-SCO. 4e klasse C: Boeimeer-Berkdijk, Blauw Wit'81-Terheijden. 5e klasse C: SVG-The White Boys.
 

Meer berichten