V.V Baardwijk 100 jaar oud! "Maar met heel veel jeugdig elan", roepen de commissieleden in koor. Foto: Michel Geers
V.V Baardwijk 100 jaar oud! "Maar met heel veel jeugdig elan", roepen de commissieleden in koor. Foto: Michel Geers (Foto: )

Eeuwfeest v.v. Baardwijk; honderd jaar jeugdig elan

  Sport

Op 19 maart 1919 werd volgens de annalen voetbalvereniging Juliana met het nodige gerstenat ten doop gehouden. Later kwam daar de toevoeging Baardwijk bij. In de oorlogsjaren werd de voetbalvereniging uit Waalwijk-Oost v.v. Baardwijk. Het eeuwfeest wordt van 21 tot 24 maart groots gevierd in een grote feesttent op de accommodatie aan de Akkerlaan.

WAALWIJK - Baardwijkers worden vaak afgeschilderd als 'eigengeraaide meensen'. René van Boxtel, die samen met Bianca Tienstra, Jasper Werten, Twan van Gelder en Toon van Hoof de jubileumcommissie vormt die alle activiteiten rondom het eeuwfeest coördineert, beaamt dit ten volle. "Als ze niet zo 'eigengeraaid' zouden zijn, had v.v. Baardwijk het nooit zo lang vol gehouden".
De jubileumcommissie is enorm trots dat zoveel vrijwilligers het eeuwfeest mogelijk maken. Penningmeester Toon van Hoof: "Tien jaar lang hebben een groot aantal leden en begunstigers, verenigd in 'de Club van 100', gespaard om dit jubileum te realiseren. Zonder hen was dit nooit gelukt."
Het eeuwfeest wordt in alle geledingen van de club gevierd en ook de Baardwijkse gemeenschap wordt in de festiviteiten betrokken. Jasper Werten: "Het is een feest voor iedereen. Natuurlijk ligt de nadruk op onze leden, maar ook geïnteresseerden in de club en mensen die van voetbal en een feestje houden zijn welkom.
Donderdag 21 maart is de officiële opening van het jubileumweekend met een receptie en huldiging van jubilarissen. Vrijdag 22 maart is de reünie. Dan kan ook het 'Borkmuseum' worden bezocht. Dit museum is tijdens alle activiteiten overdag te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van v.v. Baardwijk. Zaterdag 23 maart wordt de accommodatie omgetoverd tot een groot sport- en speelfestijn voor de jeugd. 's-Avonds gaat men in een enorme partytent vrolijk door met feesten als vele zangers optreden tijdens de Hollandse avond. Uiteraard wordt er ook gevoetbald. Op zondag 24 maart is er een onderlinge competitie. Daarna neemt het sterrenteam van FC de Rebellen het op tegen Baardwijk. Aansluitend wordt het jubileumweekend afgesloten met een groot feest in de grote tent met optredens van onder meer Zanger Kafke en Baby Blue. Kaartjes voor de zaterdagavond en zondag zijn te koop op www.vvbaardwijk.nl, in de kantine en bij Feestcafé 't Hart van Drunen.

Meer berichten