In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april is de 41e editie van de Nacht van Loon op Zand.
In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april is de 41e editie van de Nacht van Loon op Zand. (Foto: )

Ook recreatielopers zijn welkom bij de Nacht van Loon op Zand

  Sport

In het weekend van zaterdag 13 op zondag 14 april vindt voor de 41e maal de Nacht van Loon op Zand plaats. Het Internationale snelwandelevenement gaat op zaterdagavond om 21.00 uur van start vanuit sporthal De Wetering in Loon op Zand. De wedstrijd wordt gelopen op een rond parcours door de straten van Loon op Zand. Zondag om 12.00 uur is de finish.

LOON OP ZAND - De deelnemers hebben er dan maar liefst 15 uur snel wandelen op zitten. Doelstelling is om te proberen zoveel mogelijk kilometers te lopen in de 15 uur. Voor klassering is er echter wel een minimum limiet van 80 kilometer. De winnaar van de nacht van Loon op Zand komt bij de heren gewoonlijk uit op ongeveer 130 kilometer. Bij de dames op 120 kilometer.

Recreatielopers

Naast de wedstrijdlopers heeft de Nacht van Loon op Zand ook nog de mogelijkheid om als recreatieloper deel te nemen! Men kan op zaterdagavond met de wedstrijdloper mee van start gaan en men gaat dan zelf bepalen hoeveel kilometers men gaat lopen en hoeveel uur men bezig wil zijn. Een mooie gelegenheid voor lopers die de ervaring van 'de Nacht' eens mee willen maken. Kijken hoe het is 's nachts eens actief te zijn. Men bepaalt zelf de afstand. Of dat nu 10 kilometer wordt 20 of 30. Bij finish ontvangt men een diploma waarop de afstand en tijd staat vermeld.

Estafetteteams

Ook estafetteteams hebben een startmogelijkheid! Wil je met een paar lopers een team vormen, ook dan kun je van start in de Nacht van Loon op Zand. Teams kunnen bestaan van 2 tot 15 lopers. Je gaat ook om 21.00 uur van start. Men mag per ronde wisselen van loper. Ook hier weer een uitslag en diploma met vermeld de totaal gelopen afstand.

Verzorgposten

Voor alle lopers zijn er op de ronde van ongeveer 4,5 kilometer twee verzorgerposten ingericht, met eten en drinken. In de sporthal is het mogelijk om met hele team te verblijven. eventueel een tentje opzetten is mogelijk op de parkeerplaats bij de Wetering.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.wsv-hartvanbrabnt.nl, per mail naar leermakers.ad@g.mail.com, of bel met 0416-362858. Ook voor inschrijfformulieren. Recreatieve lopers kunnen ook op zaterdag aan de start inschrijven.

Meer berichten