Foto: Wout Pluijmert

Blauw Wit '81 maakt kans op promotie

  Sport

Uiteraard gaan als eerste de felicitaties uit naar de 100-jarige voetbalvereniging Baardwijk. Wat een mooie mijlpaal voor deze club. Wij gingen langs bij Blauw Wit'81, dat misschien wel op de drempel van iets bijzonders staat.

door Wout Pluijmert

DE MOER - Blauw Wit'81 maakt dit seizoen kans op promotie naar de derde klasse. De ploeg van trainer Joey Verhoeven staat keurig op plaats drie, op slechts vier verliespunten van leider Be Ready, dat nog tegen Blauw Wit'81 moet aantreden. Als de titel te ver wegblijft is er altijd nog de opening naar de derde klasse via de nacompetitie. Blauw Wit '81 is op het eigen sportpark De Moer niet te kloppen. Dit seizoen is dat nog geen enkele competitietegenstander gelukt. "Met name in de thuiswedstrijden hebben wij het goed staan. Wij scoren op eigen veld gemakkelijk. Liefst 41 keer in negen wedstrijden. Bovendien hebben wij veruit de minste tegengoals." Zondag komt WDS'19 op bezoek. Een wedstrijd die natuurlijk gewonnen moet worden. Maar op 28 april gaat Blauw Wit '81 bij WDS'19 op bezoek en die wedstrijd kan wel eens van groot belang zijn. Bij winst pakt Blauw Wit '81 de tweede periodetitel. Verhoeven houdt echter een slag om de arm. "Wij zijn afhankelijk of SC Hoge Vucht wel of niet in competitie blijft. Zij zijn na het royement door de KNVB in beroep gegaan. Als zij dat verliezen gaan wij met een oneven aantal clubs door en dan is het nog maar de vraag hoe de competitieleider met de perioden omgaat." Doorgaans kiest de KNVB dan voor twee periodes van twaalf wedstrijden en laat het de eerste periode intact. "Dat zou voor ons ongunstig zijn, dan moeten wij via een hoge klassering mee in de nacompetitiestrijd. Daar ben ik ook niet bang voor, want ik verwacht dat wij echt wel bij de beste vier gaan eindigen." Verhoeven droomt nog wel van het kampioenschap. "Be Ready en RFC moeten geen punten blijven morsen want dan komen wij er wel aan."

Uitslagen & programma

Uitslagen zaterdagvoetbal 16 maart - 3e klasse D: SSC'55-RFC 2-4, Asperen-NEO'25 5-0, GVV'63-SV Capelle afg.

Uitslagen zondagvoetbal 17 maart - 2e klasse E: Cluzona-WSC 4-0, JEKA-Uno Animo 2-0. 3e klasse B: TSC-Waspik 2-0, Bavel-Baardwijk 0-0, OVC'26-RWB 3-4, Groen Wit-DESK 1-3. 4e klasse C: Berkdijk-Chaam 0-4, Blauw Wit'81 was vrij. 5e klasse C: The White Boys-Essche Boys 1-4.

Zaterdag weer een derby in Sprang-Capelle als NEO'25 SV Capelle op bezoek krijgt. Eerder dit seizoen bleven beide ploegen tegen elkaar op 2-2 steken. SV Capelle zal na een goede start geen hoop meer op de titel hebben. NEO'25 moet na de 5-0 nederlaag bij Asperen de scherven bij elkaar vegen.
Programma zaterdagvoetbal 23 maart - 3e klasse D: Asperen-SSC'55, NEO'25-SV Capelle.
Voor de beide tweedeklassers, WSC en Uno Animo, wordt het gezien de stand op de ranglijst tijd dat er punten gehaald worden.

Programma zondagvoetbal 24 maart - 2e klasse E: WSC-Beek Vooruit, Hoeven-Uno Animo. 3e klasse B: Waspik-Gilze, RWB-UVV'40, DESK-SCO, Baardwijk is vrij vanwege het 100-jarig jubileum. 4e klasse C: Be Ready-Berkdijk, Blauw Wit'81-WDS'19. 5e klasse C: The White Boys is vrij.

Meer berichten