Yvonne Grootswagers-Leermakers, Bart Grootswagers en Ad Leermakers aan de finish van de 40e Nacht van Loon op zand 2018.
Yvonne Grootswagers-Leermakers, Bart Grootswagers en Ad Leermakers aan de finish van de 40e Nacht van Loon op zand 2018. (Foto: )

Vijftien uur snelwandelen tijdens 41e Nacht van Loon op Zand

  Sport

In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 april presenteert Wandelsportvereniging Hart van Brabant voor de 41e keer de Nacht van Loon op Zand. Deze internationale snelwandelwedstrijd start zaterdagavond vanuit Sporthal de Wetering in Loon op Zand. Daar is vijftien uur later - zondag om 21.00 uur - ook de finish.

LOON OP ZAND - Sportwethouder Kees Grootswagers geeft zaterdag om 21.00 uur het startschot. Het evenement heeft dezelfde formule als vorig jaar en ook aan de route is niets veranderd. De limiet is zowel voor dames als heren vastgesteld op 80 kilometer snelwandelen in 15 uur. Als een deelnemer de 80 kilometer heeft volbracht, mag deze stoppen of doorlopen om de 15 uur vol te lopen. Alle deelnemers die voldoen aan de limiet ontvangen naast een diploma ook een beker.
Bij de dames krijgen we sowieso een nieuwe winnaar. Wilma Driesen verkiest dit jaar een wedstrijd in België boven de Nacht van Loon op Zand. Jenny Bergs, Adrie Romijn en Corina Riezebosch zijn nu de grote kanshebbers. En Aaf Peter-de Rijk verschijnt al voor de 33e keer aan de start!
Bij de mannen is Dirk Jan Nieuwenhuizen titelverdediger en wederom kanshebber. Erwin van den Bosch, Remy van de Brand, Michel Verschuren (Waalwijk) en de Fransman Habib Sali zijn diens meest geduchte tegenstanders.
Voor de Gemeentelijke Promotiebokaal is het momenteel een onderonsje tussen oud-winnaars Yvonne Grootswagers-Leermakers en Ad Leermakers. Deelnemers uit de gemeente Loon op Zand die deze beker nog niet hebben gewonnen komen als eerste in aanmerking. Welke loper uit de gemeente Loon op Zand durft de uitdaging aan?
Mensen die mee willen lopen in de recreatieloop, kunnen gewoon zaterdag vanaf 21.00 uur van start gaan. Zij lopen hetzelfde parcours als de wedstrijdlopers en bepalen zelf hoeveel kilometer ze lopen en wanneer ze stoppen. Inschrijven is mogelijk op zaterdag vanaf 18.00 uur. Zondagavond, nadat alle lopers de finish hebben bereikt, huldigt Burgemeester Hanne van Aart alle winnaars en alle lopers die aan de limieten hebben voldaan.
Vele kennen de geweldige sfeer nog van de beginjaren van de Nacht van Loon op Zand. De tentjes, de lichtjes. de aanmoedigingen, het was één groot feest. Die sfeer zou de organisatie graag terug willen zien, zodat Loon op Zand weer op de kaart wordt gezet! Voor meer info – ook voor het opzetten van supporterstentjes - kun je bellen met 0416-362858/0416-362246, of mailen naar leermakers.ad@gmail.com.

Meer berichten