RWB verdedigt met man en macht maar komt tegen DESK duidelijk tekort. De ploeg uit Kaatsheuvel is met 1-5 te sterk in de derby. Bij RWB wordt Larry van Ommen de nieuwe trainer. Foto: Wout Pluijmert
RWB verdedigt met man en macht maar komt tegen DESK duidelijk tekort. De ploeg uit Kaatsheuvel is met 1-5 te sterk in de derby. Bij RWB wordt Larry van Ommen de nieuwe trainer. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

RWB strikt Larry van Ommen voor volgend seizoen

  Sport

RWB ging met 1-5 hard onderuit tegen lijstaanvoerder DESK. Zondag maakte de Waalwijkse derdeklasser bekend dat voormalig speler Larry van Ommen de opvolger wordt van trainer Ruud van den Heuvel. In de kolom hiernaast meer daarover.

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - DESK maakte op sportpark De Gaard duidelijk dat het voor RWB een maatje te groot was. Voor aanvoerder Mitchell Bastianen geen verrassing. "Wij willen en moeten de stap naar de tweede klasse maken. Daar hoort DESK minimaal thuis." DESK maakte tegen RWB al snel het verschil. Binnen dertig seconden lag de bal op de stip. Bastianen voltrok het vonnis. Mitchell Bastianen, Djordi Smout tweemaal en Freek van Eembergen zorgden voor 0-5 voordat Wessel Jacobs tegen scoorde. DESK verloor dit seizoen drie uitwedstrijden. Thuis werd een keer gelijkgespeeld en verder werd op Eikendijk alles gewonnen. "Voetballen in ons eigen stadionnetje maakt wat los binnen het team. De sfeer tussen de bomen heeft wat. Wij hebben een goede wisselwerking met de supporters. Die drie nederlagen vond ik totaal onnodig. Wij zijn beter dan elke andere ploeg in onze competitie." Zondag de kraker thuis tegen het TSC van trainer Ad van Seeters. De Oosterhouters blijven met vier punten achterstand als enige in het spoor van DESK. Bastianen: "In de eerste ontmoeting tegen TSC waren wij lang de betere ploeg, maar in de slotfase kwamen zij terug en kregen twee uitstekende kansen om langszij te komen. Onze keeper hield ons toen overeind. Ik kijk al lang uit naar deze wedstrijd. Samen met TSC en Gilze zijn wij de beste drie ploegen. Gilze krijgen wij ook nog thuis. Wij willen ons trouwe publiek zondag wat laten zien. Wij gaan er vol opklappen. Bij winst op TSC gaan wij het niet meer weggeven. Wij gaan in het vervolg geen zeven punten meer verliezen. Bij winst zijn wij beslist tweedeklasser."

Strijd om periodetitel

Interessante duels in de zaterdag derde klasse D. Het subtopduel tussen Sparta'30 en NEO'25 krijgt als inzet de hegemonie in de strijd om de derde periodetitel mee. Het Eethense GDC is daarin met 4-10 koploper, gevolgd door NEO'25 met 4-9. Sparta'30 ligt op de loer met 3-7. De winnaar doet dus goede zaken. GDC speelt thuis tegen SV Capelle, dat al de tweede periodetitel op zak heeft.

Larry van Ommen

Larry van Ommen (34) uit Kaatsheuvel wordt volgend seizoen hoofdtrainer bij RWB. "Een droom die eerder uitkomt dan verwacht. Ik wist dat ik ooit bij RWB, de club waar ik op 6-jarige leeftijd in de D3 begon met voetballen, eindverantwoordelijke bij het eerste elftal zou worden. Dat dit over vier maanden al het geval is, is hartstikke mooi." Ruud van den Heuvel gaf vorige week bij het bestuur van RWB aan dat hij zijn doorlopende contract dat tot 2020 liep, wilde laten ontbinden. "Een dag later werd ik gebeld met de vraag of ik geïnteresseerd was om volgend seizoen hoofdtrainer te worden. Ik vind het een supermooie kans. En dan ook nog eens bij de club waar mijn hart ligt." Vorig jaar juni kreeg Van Ommen van RWB nog een afscheidswedstrijd tegen RKC aangeboden. "Het is toch weer een stapje hoger dan assistent bij Dongen. Bij deze club in de derde divisie leer ik overigens veel. Ik hoop straks met RWB in de derde klasse te kunnen beginnen. Ik ben al bezig om de jongens een beetje op te zwepen. Veel meer kan ik niet doen. Vanaf het moment dat RWB mij benaderde ben ik bezig met het volgend seizoen." RWB is met nog zeven duels te gaan, met nog vijf clubs waarbij Waspik, in strijd om bij de onderste drie plaatsten weg te komen.

Uitslagen 

Uitslagen zaterdagvoetbal 6 april - 3e klasse D: SV Capelle-Sparta'30 2-2, NEO'25-Sleeuwijk 1-0, BLC-SSC'55 4-0.
Uitslagen zondagvoetbal 7 april - 2e klasse E: Zundert-WSC 1-1, Uno Animo-Sarto 1-2. 3e klasse B: UVV'40-Waspik 1-0, Gilze-Baardwijk 5-1, RWB-DESK 1-5. 4e klasse C: Berkdijk-RFC 0-5, DIA-Blauw Wit'81 1-2. 5e klasse C: Tuldania-The White Boys afg./uitg.

Programma

Programma zaterdagvoetbal 13 april - 3e klasse D: GDC-SV Capelle, Sparta'30-NEO'25, SSC'55-HSSC'61.
Programma zondagvoetbal 14 april - 2e klasse E: WSC-VOAB, Rijen-Uno Animo. 3e klasse B: DESK-TSC, Baardwijk-UVV'40, Waspik-RWB. 4e klasse C: Blauw Wit'81-Berkdijk. 5e klasse C: The White Boys-Riel.
 

Meer berichten