RKC Waalwijk neemt het aanstaande vrijdag in het eigen Mandemakers Stadion op tegen FC Dordrecht. Voor de Geelblauwen is winst cruciaal in de strijd om de tickets voor de play-offs.
RKC Waalwijk neemt het aanstaande vrijdag in het eigen Mandemakers Stadion op tegen FC Dordrecht. Voor de Geelblauwen is winst cruciaal in de strijd om de tickets voor de play-offs. (Foto: )

Spannend slot competitie voor RKC

  Sport

RKC ontvangst vrijdagavond FC Dordrecht in het eigen Mandemakers Stadion. Tijdens dit duel gaat de ploeg van Fred Grim op jacht naar een nieuwe driepunter. Afgelopen vrijdag wonnen de Waalwijkers nog met 2-4 op bezoek bij Jong AZ.

WAALWIJK - Een nieuwe overwinning zou wel eens cruciaal kunnen zijn voor het behalen van de play-offs. Roda JC speelt deze speelronde thuis tegen TOP Oss. In de wetenschap dat minimaal één van de twee naaste achtervolgers punten gaat verspelen telt er niets anders dan de winst. Daarnaast zullen de Waalwijkers met een schuin oog kijken naar plek zes van de ranglijst. Deze positie wordt momenteel bezet door Almere City FC, dat vier punten voorsprong heeft op de Geelblauwen. Ook nummer vijf van de ranglijst, FC Den Bosch, staat nog vier punten voor op RKC. Zij hebben alleen een beter doelsaldo dan Almere. De reden dat deze positie nog belangrijker is geworden, komt door Jong PSV. Doordat de Eindhovenaren virtueel in de top vijf staan, geeft plek zes recht om de eerste ronde van de play-offs over te slaan. Hoewel het behalen van de nacompetitie als prioriteit geldt, zal er altijd gekeken worden of er meer in het vat zit. Toch rekent RKC zich nog niet rijk. Vier punten is namelijk ook het gat met nummer 12 NEC. Gezien het feit dat er nog twee lastige uitwedstrijden op het programma staan tegen datzelfde NEC en Go Ahead Eagles, kan er nog alles gebeuren. Drie punten tegen FC Dordrecht zijn daarom zeer gewenst.
Voor de tegenstanders van vrijdagavond is het seizoen al zo goed als gespeeld. De ploeg draait in de onderste regionen. Met zeven punten achterstand op nummer zestien FC Volendam en zes punten voorsprong op Jong AZ is het zeer aannemelijk dat de ploeg het seizoen als nummer zeventien afsluit.

Het team van Claudio Braga kent wat scorend vermogen betreft twee spelers die er bovenuit steken. Oussama Zamouri en Jeremy Cijntje hebben beiden al acht keer gescoord. Eerstgenoemde wist tevens twee assists af te leveren, waar Cijntje zelfs zes keer een ploeggenoot succesvol wist te bedienen. In Dordrecht bleek Zammouri eerder dit seizoen de sta in de weg van RKC door tweemaal te scoren.

De Waalwijkers kennen een prima historie tegen FC Dordrecht. Het treffen werd over alle competities tot dusver 33 keer eerder afgewerkt. Hiervan wisten de Geelblauwen 21 keer te zegevieren. Opvallend is het geringe aantal gelijke spelen. De punten werden slechts vier keer gedeeld. Het meest memorabele gelijkspel dateert van 6 februari 2009. Waalwijkse doelpunten van De Ceulaer, Snoyl en Benschop waren niet genoeg voor de winst: 3-3. De Schapenkoppen wisten acht keer in de historie de winst te pakken. In het Mandemakers Stadion gebeurde dat vaak met een minimale zege.

Meer berichten